Kadirov poručio: Zamijenit ćemo postrojbu Wagner ako se povuku iz Bakhmuta

Kadirov poručio: Zamijenit ćemo postrojbu Wagner ako se povuku iz Bakhmuta

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov najavio je da će poslati vlastite snage u borbu u Bakhmutu ako se Wagnerovci doista povuku iz ukrajinskog grada. Kadirov, blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, to je obećao na svom službenom Telegram kanalu.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin najavio je ranije danas da će 10. svibnja povući svoje lovce iz Bakhmuta zbog nedostatka streljiva. Prigožin je prije toga podijelio video u kojem je za smrt Wagnerovaca optužio najviše ruske dužnosnike jer njegove jedinice nisu dobivale dovoljno streljiva.

“Prigoghin zaslužuje poštovanje”

Kadirov je u svom govoru izrazio žaljenje zbog Prigožinovog “neugodnog” sukoba s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom i načelnikom Glavnog stožera Valerijem Gerasimovim, piše Newsweek.

Rekao je da je “dvostruko neugodno” što se Ministarstvo obrane ne sastaje s Prigožinom jer on “zaslužuje poštovanje za neprocjenjiv doprinos” koji je dao u borbi protiv snaga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog od početka ruske invazije, prenosi Index.hr.

Kadirov je zatražio da ruski dužnosnici odgovore na optužbe da Wanger nije dobio dovoljno streljiva. Zatim je ispričao kako su se čečenske jedinice koje su se borile u Mariupolu u Ukrajini jednom suočile sa sličnim problemima s oružjem

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp