Marina Papec: Preuzeti odgovornost za sebe

Marina Papec: Preuzeti odgovornost za sebe

Svakim djelićem sebe koji je izražen kroz trojstvo uma, duha i tijela, kao i kroz način na koji živi, čovjek zrcali svoj nivo svijesti i etapu puta na kojoj se trenutno nalazi.

Um, duh i tijelo odražavaju se kroz misli, riječi, ideje, životne pothvate, preuzimanje odgovornosti, vrijednosti koje u sebi nosimo i živimo, odnos prema drugome, svijetu i sebi. Zatim kroz navike, svijest i brigu o svom tijelu, spoznaju o tome na koji način ono funkcionira i što ga održava vitalnim i zdravim te mnogo drugog.

Život u punini, u svom punom potencijalu koji čovjeka istinski ispunjava, zahtijeva duboki i svjesni pristup svim ovim dijelovima postojanja. Za to je potreban stalni i predani fokus te istinsko iskustvo takvog Života ukoliko se recimo radi o nekome čiji je poziv prenošenje znanja drugima, a koja se odnose na življenje Života u punini.

Sama informacija, ako iza sebe ne nosi živo iskustvo, ne znači ništa ili znači vrlo malo. Bez potpunog iskustva toga o čemu se govori, i to na sva tri nivoa: uma, duha i tijela te pritom i na temelju stvarnog životnog iskustva koje takav čovjek živi, nema energetske pozadine niti pravog znanja, a time ni integriteta da se drugome prenosi umijeće življenja i/ili duhovnosti.

Najveća odgovornost koju imamo jest odgovornost prema nama samima. Kada taj dio usvojimo, kada sebe dovedemo u sklad, tada ćemo imati sveto iskustvo koje će biti podržano od Života na milijun načina i samim time služiti drugome iz duboke istine. Sve drugo je samo informacija koja rijetko kada pokreće istinsku promjenu i čini čuda za kojima duša toliko vapi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp