Banka hrane u londonu skenira lice svojim korisnicima u zamjenu za besplatnu hranu

Banka hrane u londonu skenira lice svojim korisnicima u zamjenu za besplatnu hranu

Londonska banka hrane koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi olakšala distribuciju besplatne hrane svojim kupcima u lokalnim trgovinama.

Probna verzija aplikacije FaceDonate tvrtke Hackney Foodbank iz Londona pokrenuta je prošle godine i uključila je gotovo 200 korisnika, izvijestio je Reuters.

Omogućila je korisnicima kupnju namirnica u uključenim trgovinama skeniranjem svog lica na aplikaciji instaliranoj na njihovom mobilnom telefonu.

Sada je aplikacija spremna za uvođenje u svih pet distribucijskih centara banke hrane na području Londona.

Activist Post izvješćuje: Aplikacija se koristi u lokalnim trgovinama mješovitom robom koje sudjeluju, gdje korisnik može pristupiti većem izboru namirnica nego što ih banka hrane može nabaviti. Aplikacija sprječava kupnju proizvoda poput alkohola i duhana. Također omogućuje prikupljanje sredstava od strane pojedinaca i tvrtki te prati potrošnju donacija.

Pat Fitzsimons, glavni izvršni direktor Hackney Foodbank, kaže da biometrijska aplikacija dobrotvornim organizacijama jamči da pomoć ide kvalificiranim primateljima i da je manje podložna prijevarama od novčanih transfera.

“Za banku hrane ovaj novi sustav također donosi stvarnu učinkovitost i uštedu troškova”, rekao je Fitzsimons za Londonist. “Davanjem digitalnog kredita možemo smanjiti radne sate i troškove skupljanja, sortiranja, skladištenja i distribucije hrane.”

FaceDonate također smanjuje opterećenje banaka hrane, kažu zaposlenici Hackney Foodbank u promotivnom videu, koji prikazuje logo Ureda povjerenika za informiranje Ujedinjenog Kraljevstva među pristalicama po završetku.

Korištenje biometrije za distribuciju pomoći u hrani kritizirao je aktivist za digitalna prava Access Now, koji Reutersu kaže da tehnologija predstavlja rizik za zaštitu podataka i da je invazivna.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp