Kalifornijski profesor, koji je rekao da su ‘mala djeca jako privlačna’, uhićen zbog pokušaja silovanja 7-godišnjakinje

Kalifornijski profesor, koji je rekao da su ‘mala djeca jako privlačna’, uhićen zbog pokušaja silovanja 7-godišnjakinje

Kalifornijski profesor koji je rekao da su “mala djeca jako privlačna” uhićen je nakon što je pokušao iskoristiti 7-godišnju djevojčicu u seksualne svrhe.

Tijekom razgovora s tajnim agentom FBI-a, Rodger “Rod’ Githens, izvanredni profesor na Sveučilištu Pacifik, predložio je namamljivanje djevojčice lutkom i čokoladom, rekli su tužitelji.

Githens je uhićen 21. travnja pod optužbama koje uključuju primanje i distribuciju slika maloljetnika koji se seksualno eksplicitno ponaša, potvrđuje kaznena prijava iz istočnog okruga Kalifornije.

Slikovita pritužba uključuje opsežne detalje Githensovih online razgovora s tajnim agentom FBI-a koji se predstavlja kao 30-godišnji muškarac koji je “’prijatelj tabua’” i tvrdi da je seksualno aktivan sa svojom 7-godišnjom nećakinjom.

Izvješće NYPost-a : Tijekom razgovora koji je započeo na Grindru 25. ožujka, Githens je rekao da je “iskusan” sa zlostavljanjem djece i izrazio je interes da upozna tog čovjeka i njegovu nećakinju.

“[Volio bih] da me tata ili ujak pozovu”, navodno je napisao nakon što je par premjestio svoj razgovor na šifrirani Telegram messenger servis.

Kada je razgovarao o planovima za sastanak u Fresnu, Githens je rekao da će djevojci donijeti “njezinu omiljenu čokoladicu… i lutku Ariel.”

Githens (44) je također rekao tajnom agentu da je oženjen 35-godišnjakinjom iz Meksika, te da je jednom prilikom gledajući televiziju zlostavljao 11-godišnjeg nećaka svog supruga.

“Mala djeca su tako seksualna”, rekao je.

Githens je agentu također poslao samouništavajuće selfije, koje su vlasti usporedile s njegovom službenom fotografijom iz vozačke dozvole i njegovom fakultetskom biografijom na web stranici Sveučilišta Pacifik.

Nalog za pretragu Githensove kuće i elektroničkih uređaja izvršen je 19. travnja.

Agenti su pregledavajući njegov telefon i računalo otkrili da je taj profesor navodno razmjenjivao video snimke seksualnog zlostavljanja djece s drugim korisnicima Telegrama.

Githensova supruga rekla je vlastima da nije bila svjesna aktivnosti svog supruga, stoji u pritužbi.

Githens je diplomirao religijske studije na Lincoln Christian Collegeu, izvijestio je Daily Beast .

Uz magisterij i doktorat iz razvoja ljudskih resursa, radio je diplomski rad na Teološkom fakultetu u Chicagu.

U vrijeme uhićenja Githens je bio predstojnik za razvoj vodstva i organizacije Alexandra Greene Ottesen na Sveučilištu Pacifik. Također je vodio konzultantsku praksu.

Bude li osuđen po optužbama, Githens se suočava s 20 godina zatvora.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp