Orban žestoko napao Sorosa i njegove agente: Pokrenuli ste virus koji uništava nacije

Orban žestoko napao Sorosa i njegove agente: Pokrenuli ste virus koji uništava nacije

Zapad je suočen s “virusom uništavanja nacija” koji su pokrenuli progresivni idealisti i koji će uništiti civilizaciju ako se konzervativci ne bore da ga obuzdaju, upozorio je mađarski premijer Viktor Orbán.

Govoreći u CPAC Hungary u Budimpešti u četvrtak, mađarski premijer, koji se smatra istaknutim vođom zapadnog konzervativnog pokreta, uputio je svoje upozorenje stotinama političara, nacionalnih vođa i konzervativnih aktivista okupljenih u Budimpešti iz cijelog svijeta.

“Protiv nas je pokrenut virusni napad. Ovaj virus je razvijen u progresivnim liberalnim laboratorijima”, rekao je Orbán.

“Ovaj virus napada najranjiviju točku u zapadnom svijetu, a to je nacija.” To je virus koji uništava nacije i koji će atomizirati i raskomadati naše nacije.”

Mađarski čelnik rekao je da se na njegovu zemlju gleda kao na inkubator konzervativne misli i kao jedno od primarnih preostalih uporišta u borbi protiv globalizma. Napomenuo je da su konzervativci u Budimpeštu stigli iz zemalja kao što su SAD, Meksiko, Brazil, Izrael i Japan.

Nije loše društvo, ali kako su Mađari došli do tako prestižnog kluba? Nismo veliki, nismo strašni, nismo bogati, nemamo veliku vojsku, nemamo veliki BDP, a nismo ni posebno naseljeni. Koga briga za nas? Ipak, svi smo danas ovdje.

Mislim da postoji samo jedan razlog zašto smo u ovom elitnom klubu. Ima jedna stvar koja našu zemlju čini važnim mjestom. Činjenica je da je Mađarska zapravo inkubator u kojem se eksperimentira s konzervativnom politikom budućnosti. Mađarska je mjesto gdje nismo samo govorili o pobjedi progresivnih liberala i konzervativnom kršćanskom političkom zaokretu, već smo to i učinili.

Mađarski premijer rekao je da napad s kojim se Europa suočava nije ekonomski, već zapravo zadire dublje u same vrijednosti i kulturu koje su definirale Europu generacijama.

Obavještavam vas da smo svi napadnuti, i u Europi i u Americi. Također vas moram obavijestiti da napad nije ekonomski. Imamo posla s biološkim oružjem”, rekao je Orbán. “Nacija je veliki izum Zapada.” To je srce slobodnog svijeta, ali je i Ahilova peta zapadnog svijeta. Ako narodi ispare, raspadnu se, zahrđaju, izgubit će se mogućnost slobodnog života i zapad će propasti. Narod bez domovine nikada ne može biti slobodan, može biti samo beznarodni pijun globalne elite.

Iako se mnogim konzervativcima danas može činiti čudnim, Mađarska nije uvijek bila bastion konzervativizma. Orbán i Mađarska dospjeli su na međunarodne naslovnice nakon što je njegova zemlja zauzela čvrst stav protiv imigracije 2015.-2016. Međutim, u iznenađujućem potezu na konferenciji CPAC-a, Orbán je rekao da mora zahvaliti oligarhu milijarderu Georgeu Sorosu za ovaj politički dar, koji je pomogao staviti Mađarsku na političku kartu i definirao Mađarsku kao zemlju predanu zaštiti europskih granica i kulturne baštine.

Ali ne može se ništa učiniti. Čovjek planira, Bog radi. Zapravo, mađarski eksperiment svoju svjetsku slavu duguje Georgeu Sorosu. Uzalud, Bog djeluje na tajanstvene načine. Da George Soros nije napao Mađarsku, da nije objavio svoj program preseljenja milijuna ilegalnih imigranata u Europu uz pomoć svojih plaćeničkih nevladinih organizacija, nikada ne bismo dospjeli na naslovnice. Ali ujak George je najavio svoj program preseljenja, poslao vojsku nevladinih organizacija i počeo provoditi svoj veliki plan. Preplavili su Balkan ilegalnim migrantima i otvorili rutu krijumčarenja ljudi u srce Europe, a onda su se zaletjeli u Mađarsku. Rekli smo stop, uzeli smo rukavicu, obranili smo se, podigli ogradu i obranili svoju zemlju.

Orbán je rekao da je usred migracijske bitke sa Sorosem, nevladinim organizacijama i Bruxellesom shvatio kako se bitka mora voditi.

Nakon nekog vremena shvatio sam da nije dovoljno braniti naše granice, nije dovoljno boriti se fizički u samoobrani; svoju zemlju možemo obraniti samo ako se uključimo u intelektualne i ideološke borbe. Nalazimo se usred intelektualnog ideološkog bojnog polja jer je migracija važan dio liberalne progresivne filozofije. Nije nam preostalo ništa drugo nego pozvati na odgovornost ideologiju otvorenog društva, a s njom i cijelo carstvo Georgea Sorosa.

Orbán je ustvrdio da Mađarska nije zemlja koja napada, već se fokusira na obranu.

Mi Mađari ne napadamo. Ne želimo drugim zemljama govoriti što da misle o migraciji, rodnoj teoriji ili europskoj superdržavi. A mi sigurno ne želimo govoriti Amerikancima što da misle. Svaki narod ima pravo živjeti po svojoj volji i kvaliteti. Da, mi ne napadamo, mi se branimo. Branimo se jer nam globalistička progresivna elita želi nametnuti svoju volju, želi nam govoriti što da mislimo i kako da živimo.

Mađarski čelnik ponovno je istaknuo važnost nacionalne države, ali je upozorio da je postojanje nacionalnog suvereniteta ugroženo.

Prijatelji moji, ideja nacije je naše posebno zapadno nasljeđe. Zato su Mađari to priznali, zato su sklopili krvni pakt, zato su se organizirali u naciju, zato smo ušli u zapadni svijet, i zato nismo nestali u magli povijesti, kao što se dogodilo drugima. Azijski narodi koji su došli na Zapad. Kako se na Zapadu širila politička organizacija temeljena na nacionalnoj osnovi, uzdigli smo se, prestigli naše zapadne kolege u utrci civilizacija. Nacija se pokazala kao najbolji okvir. To je najbolji okvir za oslobađanje uspavanih snaga u građanima jedne zemlje i za služenje interesima cijele zajednice. Ako netko poznaje, prihvaća i prihvaća zajednički jezik, povijest i kulturu, on je punopravni član nacije i samim time slobodan. To je bila velika prednost zapadne civilizacije. Zato smo bili stoljećima ispred ostalih kontinenata. Upravo je ta konkurentska prednost civilizacije, dragi moji prijatelji, danas na udaru. I žao mi je što moram reći da je napad bio uspješan.

Upozorio je da druge civilizacije diljem svijeta ne samo da su sustigle Europu gospodarski, nego su nas “jednostavno prerasle”, te žalio zbog činjenice da zapadni svijet sada čini samo oko 40 posto svjetske gospodarske proizvodnje, u usporedbi s više od 60 posto prije prijelaza stoljeća.

Štoviše, Zapad gubi utrku u pogledu rasta stanovništva s demografskim rapidnim opadanjem koje je “zamaskirano” masovnim useljavanjem. Sa svojim ekonomskim, kulturnim i demografskim padom, jedino što Zapad još ima je njegova vojna moć, rekao je Orbán.

Dakle, ne stojimo dobro, ne stoji dobro Zapad u nadmetanju civilizacija, a najgore je što smo sami sebi krivi. Nemamo konkurenta koji bi mogao napraviti takav nered. Kad je ljevica pustila virus u svijet, mnogi su dobronamjerni konzervativci rekli da je ovaj antinacionalni virus samo laboratorijska štetočina. Ljevica ne želi pustiti svoje radikale u svijet, sami će ih obuzdati, rekli su. Ali to se nije dogodilo. Nemojmo biti naivni. Danas vidimo da ovaj virus nije pobjegao, nego je rastao, raste i širi se po cijelom svijetu. Migracija, rod, Vocizam – sve su to samo varijante, varijante istog virusa.

Dame i gospodo, suština ilegalnih migracija je uništavanje nacionalne zajednice. To je uništavanje kulturne osnove nužne za funkcioniranje nacionalne države i stvaranje na njezinu mjestu marginaliziranih, atomiziranih, koegzistirajućih, ali neprijateljskih skupina koje nikada neće formirati zajednicu i koje u konačnici nikada neće formirati državu.

Orbán je potom skrenuo pozornost na kulturnu raspravu koja je zahvatila i Europu i SAD posljednjih godina, ciljajući na “probuđenu” ideologiju i rodnu propagandu koju ljevica koristi za promicanje svoje progresivne agende.

Mađarski čelnik potom je pokrenuo pitanje zapadne vanjske politike i ustvrdio da je progresivna administracija koja namjerava označiti ljude i zemlje kao “dobre” ili “loše” vrlo opasna politika u modernoj političkoj klimi.

Progresivna vanjska politika uvijek nas vodi u rat. On potkopava zemlje u ime izvoza demokracije, a zatim ili odlazi ili odluta, zaglavljen u neredu koji je stvorio. Vidio sam mnogo takvih obojenih revolucija. Počelo je parolom slobode, a nastavilo se liberalnim, progresivnim preodgojem. Završilo je u kaosu, zbrci i sramoti napuštene zemlje.

Siguran sam da da je Trump predsjednik, nijedan rat danas ne bi pogodio Ukrajinu i Europu, stoga se vratite, gospodine predsjedniče, i učinite Ameriku ponovno velikom i donesite nam mir.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp