Rocker Nick Cave iritira ljude time što ide u crkvu i što je konzervativan

Rocker Nick Cave iritira ljude time što ide u crkvu i što je konzervativan

Australski roker Nick Cave rekao je da se njegov moderni način “je*anja s ljudima” sastoji od odlaska u crkvu i konzervativnosti.

Pjevač i tekstopisac rekao je voditelju podcasta UnHerd Freddieju Sayersu prošli tjedan da se uvijek razlikovao od svojih punk rock kolega jer ga je više zanimalo razbjesniti javnost nego suprotstaviti se “establišmentu”.

“Nikada nisam imao taj politički bijes u sebi. Je*ao sam se s ljudima na drugoj razini. Puno me više interesiralo da iritiram svoje vršnjake… i moju publiku, a pod iritantnim mislim na to da na neki način zapalim njihovu maštu, natjeram ih da razmišljaju o nekim stvarima, da ih izazovem. I uvijek sam bio u zavadi sa svojim vršnjacima.“, rekao je Cave.

Tijekom razgovora o Caveovim memoarima “Faith, Hope and Carnage” — gdje je predstavljen život ikone rocka, od njegovog ranog djetinjstva do danas (50 godina njegove karijere) i njegove “dramatične transformacije posljednjih godina” . Sayers ga je upitao kako danas 2023. godine izražava svoje buntovništvo?

„Budi konzervativac”, brzo je odgovorio frontmen Bad Seedsa, što je izazvalo grohotan smijeh publike uživo.

„Je li to današnji ekvivalent Vašem nekadašnjem buntovništvu?“ – pitao ga Sayers.

„Da, idi u crkvu i budi konzervativan”, odgovorio je Cave.

Cave – koji je najpoznatiji po tome što se bacao na tlo i vrištao tijekom nastupa – rekao je na vrhu 70-minutnog intervjua da drži konzervativnu oštricu svojih uvjerenja, ali koristi riječ “oprezno”.

“Sigurno postoji slično zadovoljstvo koje sam osjetio u ranim danima kao i ovih dana, što je donekle je*eno s ljudima. Postoji nešto što daje energiju u životu izvan očekivanja drugih ljudi,” rekao je.

Cave je rekao da je u posljednjem desetljeću počeo gledati svijet na drugačiji način i da je postao sve rezerviraniji nakon što je izgubio dva sina u razdoblju od sedam godina.

Rocker je više puta govorio protiv kulture otkazivanja i političke korektnosti, konzervativnih ideala kojih se dotakao tijekom intervjua za UnHerd.

65-godišnji roker rekao je da je nemoguće proizvesti rad bez brige da će se uvrijediti drugi.

“Umoran sam od slušanja ljudi kako govore ‘Pa, ne možeš to reći’. To je odraz raspoloženja, ne mora biti istina.“ – rekao je Cave.

“Ne mislim da postoje stvari koje ne možete reći, samo trebate snositi posljedice govorenja određenih stvari. Ovi su sada brutalni, nemilosrdni i nepravedni. I uznemirujuće je vidjeti da se takve stvari događaju.”

Izvor: New York Post

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp