Samoubojstvo s vrha Google-a

Samoubojstvo s vrha Google-a

Viši Googleov softverski inženjer tragično si je oduzeo život u četvrtak kasno navečer, skočivši s 14. kata sjedišta internetskog diva u New Yorku, javile su vlasti i policijski izvori.

New York Post izvještava da je viši Googleov softverski inženjer tragično počinio samoubojstvo u četvrtak kasno navečer skočivši s 14. kata sjedišta tvrtke u New Yorku, prema vlastima i izvorima iz policije.

Oko 23:30, 31-godišnji muškarac, čiji identitet nije objavljen dok se čeka obavijest obitelji, skočio je sa zgrade koja se nalazi na Osmoj aveniji 111. Policija je pozvana reagirati nakon brojnih poziva hitnoj pomoći u vezi s osobom bez svijesti pronađenom na tlu u blizini zgrade u West 15th Street, preko puta Art Deco kompleksa od 15 katova, površine 2,9 milijuna četvornih metara.

„Po dolasku, policajci su pronašli čovjeka bez svijesti i odmah ga prevezli u bolnicu Bellevue, gdje je, nažalost, proglašen mrtvim“, rekao je glasnogovornik njujorške policije.

Istražitelji su pronašli otiske ruku na rubu otvorene terase na 14. katu, ali ne i bilješku ili video snimak zločina. Još uvijek se provode istrage o okolnostima smrti softverskog inženjera.

Ova se tragedija dogodila samo nekoliko mjeseci nakon sumnje na samoubojstvo 33-godišnjeg Googleovog zaposlenika Jacoba Pratta, koji je također radio u sjedištu tvrtke na Manhattanu. Činilo se da se 16. veljače Pratt objesio u New Yorku.

“Naša srca su uz obitelji i prijatelje ovih talentiranih pojedinaca. Predani smo podršci našim zaposlenicima i pružanju resursa koji će im pomoći da se nose s izazovima s kojima se mogu suočiti”, rekao je Googleov glasnogovornik.

“Dobrobit naših zaposlenika glavni je prioritet i nastavit ćemo raditi na pružanju poticajnog i inkluzivnog radnog okruženja.”

U svjetlu ovih užasnih događaja, očekuje se da će internetski div preispitati svoje programe mentalnog zdravlja i dobrobiti.

Zero Point je u siječnju izvijestio da je Google otpustio šefa mentalnog zdravlja:

Jedna zaposlenica koja je posebno pogođena bila je Kristin Maczko, koja je direktorica Googleova tima za mentalno zdravlje i wellness od srpnja 2021. godine. Nakon gotovo 15 godina svog mandata u tvrtki, Maczko je svoju poziciju nazvala “poslom iz snova”. Maczko je na svom LinkedIn profilu izjavila: “Ovih posljednjih nekoliko dana doživjela sam širok raspon emocija. Žao mi je što se opraštam od svojih brojnih prijatelja i kolega u Googleu.”

Iako nije navela točan broj, Maczko je dodala da su mnogi članovi Googleovog tima za mentalno zdravlje i wellness također otpušteni. Google tek treba odgovoriti na zahtjeve za komentare, što izaziva zabrinutost koliko je to loše utjecalo na njihov tim.

Izvor: Breitbart

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp