U usporedbi s Munchkinsima, G-7 je prava predstava patuljastih klaunova

U usporedbi s Munchkinsima, G-7 je prava predstava patuljastih klaunova

Usporedba G-7 s malim ljudima (patuljcima i Liliputancima) koje portretiraju Munchkini u kultnom Čarobnjaku iz Oza je uvreda za one ljude koji su male građe, ali divovskog karaktera i integriteta. Lideri G-7 su sramota za čovječanstvo.

Ti mali ljudi u Čarobnjaku iz Oza bili su uzor talenta i ljudskosti. Bezdušni gadovi koji su se tijekom vikenda okupili u Hirošimi antiteza su Munchkinsa — fizički su veći od Munchkinsa — s iznimkom Zelenskog i Britanca Rishi Sunaka — ali potpuno lišeni morala i ozbiljnosti državnog aparata. Kakva predstava klauna!

Oštre primjedbe Ursule von der Leyen o potrebi jačanja sukoba s Kinom predstavljaju primjer zablude:

“Važno je da ponudimo stvarne alternative, na primjer, kineskoj inicijativi – Jedan pojas, jedan put. I ovdje je naša zajednička inicijativa za infrastrukturna ulaganja izvan Europe, izvan G7. Riječ je o paketu od 600 milijardi eura koji EU pokreće zajedno sa SAD-om i drugim zemljama za ciljana infrastrukturna ulaganja na globalnom jugu. 

Morat ćemo poduzeti ogromne korake”.

Umjesto bacanja pijeska na naftu, G-7 zatajenja žele to ulje zapaliti. Njihov susret u Hirošimi, mjestu gdje je bačena prva atomska bomba, bio je bogat ironijom. Bez obzira na njihovu šuplju antagonističku retoriku o porazu nad Rusijom, odbili su prihvatiti da je ukrajinska vojska koju su obučavali, financirali i opremali bila odlučno poražena u Bakhmutu od strane mnogo manje snage navodne bande kriminalnih novaka – Dirty Dozen puta 3000 U stvarnosti, Wagnerova skupina nije bila isključivo odgovorna za poraz snaga koje je podupirao NATO. Wagner je dobio široku potporu ruskih regularnih trupa, koje su pokrenule nemilosrdno topništvo i bombardiranje iz zraka.

Iskakanje čelnika G-7 iz tračnica prikazano je u govoru Eliota Cohena, fanatičnog neokonaša, na konferenciji Strategic Ark Poljskog instituta za međunarodne poslove 17. svibnja 2023. Cohen je rekao:

Rusi također moraju zaključiti da je Ukrajina – nekadašnja, u njihovim očima, pseudodržava s “rođacima” ili “malom braćom” – nestala zauvijek. To znači brzo pristupanje EU-u i NATO-u, ali i veliku predanost Zapada gospodarskoj obnovi Ukrajine i, što je najvažnije, naoružavanju zemlje u godinama koje dolaze.

Vladine priče o davanju našeg viška F-16 Ukrajini su glupe i kratkovidne. Ovi mlažnjaci možda neće činiti razliku na bojnom polju za dva mjeseca, ali saznanje da ih je nekoliko stotina u pripremi za sljedećih pet godina imalo bi veliki simbolički značaj. Trebali bismo razgovarati o tome kako ćemo obnoviti ukrajinske oružane snage, najveću, najprokušaniju i na neki način najodlučniju vojsku na Zapadu.

Zapadu je potrebna agresivna informativna kampanja kako bi razotkrila stvarnost ruskog poraza. Ruse treba podsjetiti da je njihovo posrnulo gospodarstvo samo jedna desetina gospodarstva EU-a; da ne mogu izgraditi i razmjestiti moderan tenk; da će njihov najnoviji borbeni zrakoplov visokih performansi, Su-57, brojčano nadmašiti F-35 četiri male skandinavske države; da su im generali iscrpljeni i nesposobni; da su njihove najviše komande ravnodušne prema životima njihovih ljudi; da je njihova oprema inferiorna u odnosu na ukrajinsku; i da im je logistika pokvarena od mita i korupcije.

Ovo je čista ludnica. Cohen i ostali čelnici G-7 tek trebaju shvatiti da su ih “iscrpljeni i nesposobni” Rusi upravo pobijedili u Bakhmutu i da takozvanu “superiornu” tehnologiju NATO-a desetkuje vojska “posrnule” Rusije. Bilo bi tragično da Cohen izgovara ove gluposti dok je vezan u luđačkoj košulji u mentalnoj ustanovi. Tada bismo se mogli nadati da bi ga kombinacija lijekova i liječenja mogla riješiti njegove psihoze. Ali nije zatvoren u mentalnu ustanovu. Umjesto toga, prihvaćen je kao mudar stručnjak koji nudi održiv pogled na zapadnu politiku prema Rusiji.

To znači da će Zapad nastaviti koristiti Ukrajinu kao mlitavog ovna koji uzalud pokušava poraziti Rusiju, ubijajući pritom desetke tisuća ukrajinskih vojnika. Čini se da Rusija, sa svoje strane, vidi da su čelnici Zapada opsjednuti ludilom s kojim se može uhvatiti u koštac samo uništavanjem vojske i opreme koju Zapad raspoređuje protiv nje.

Dok Cohen i G-7 nastavljaju priznavati kobnu pogrešku pretvaranja da je Rusija oronula autokracija na rubu kolapsa, Vladimir Putin i njegov tim za nacionalnu sigurnost nastavljaju stvarati nove veze s najvećim svjetskim nacijama u smislu broja stanovnika i grade novi ekonomski sustav koji će zaobići zapadni hegemonistički sustav temeljen na nadmoći američkog dolara. Zapadna fiksacija na slamanje Rusije eliminira svaki održivi put prema dogovorenom rješenju i ponovnoj uspostavi normalnih diplomatskih normi. Ovo je borba do smrti za koju Zapad nije spreman.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp