Inicijative digitalne valute središnje banke na dnevnom su redu nadolazećeg Svjetskog ekonomskog foruma u Kini

Inicijative digitalne valute središnje banke na dnevnom su redu nadolazećeg Svjetskog ekonomskog foruma u Kini

Svjetski ekonomski forum objavio je popis supredsjedatelja za svoju konferenciju u Kini sljedećeg mjeseca, a ne iznenađuje da je nemilosrdno totalitarna agenda, posebice monetarna politika, na kartama za sastanak u lipnju.

Obično se naziva “Ljetni Davos”, okupljanje koje sponzorira KPK, Godišnji sastanak novih prvaka, održava se više od desetljeća, ali je pauzirano tijekom histerije izazvane Covidom.

Kako biste saznali više o ljetnom Davosu u cjelini, pročitajte zadnji post dosjea o WEF-CCP savezu:

Za Svjetski ekonomski forum i Peking, ljetni Davos ima zadatak promicati partnerstva između multinacionalnih korporacija i Komunističke partije Kine (CCP). Nekada manji događaj koji nije privukao veliku pozornost medija ili korporacija, Sommer-Davos je postao događaj koji moraju posjetiti kompanije s liste Fortune 500 koje žele prodati svoju korporativnu dušu KPK-u.

Ovogodišnja konferencija promovira se kao događaj usmjeren na svjetsko gospodarstvo.

Nedavno objavljeni uvod WEF-a u nadolazeću ljetnu konferenciju u Davosu navodi:

“Globalno gospodarstvo nalazi se u ključnom trenutku transformacije. Etablirani poslovni i industrijski modeli ne samo da su dovedeni u pitanje pandemijom COVID-19, već se sada testiraju u konkurentnijem geopolitičkom i geoekonomskom okruženju.”

Zaronite li dublje u ovaj “trenutak transformacije” shvatit ćete da postoji vrlo specifična točka djelovanja za ovogodišnji Ljetni Davos i sve upućuje na centralizaciju moći i veću državnu kontrolu naroda, daljnjim naoružavanjem novca kao instrument kontrole.

Popis supredsjedatelja za Sommer-Davos uključuje neke vrlo moćne pojedinačne snage i glasnogovornike centara moći vladajuće klase, i nudi određeni uvid u ono što će dominirati dnevnim redom kada konferencija započne sljedeći mjesec.

Ngozo Okonjo-Iweala, šef WTO-a, dugogodišnji je pristaša Billa Gatesa i šire agende Davosa. Njihova trenutna organizacija kontinuirano promovira ideju digitalne valute transnacionalne središnje banke (CBDC).

Još jedna zanimljiva pridošlica je Jeremy Allaire, koji vodi tvrtku Circle, a koju podržava BlackRock. Njegova tvrtka upravlja digitalnim “stablecoin” USDC-om, centraliziranom imovinom koja se stalno reklamira u svijetu kao idealna platforma za CBDC pod kontrolom vlade.

Eric Jing je na čelu Ant Groupa, koji posjeduje Alipay, najveću svjetsku platformu za digitalna plaćanja. Alipay je nedavno postao prva tvrtka koja je integrirala kineski digitalni juan CBDC u svoju platformu za plaćanje.

Nonkululeko Nyembezi predsjednik je južnoafričke Standard Banke, koja snažno podržava CBDC.

S obzirom na postavu supredsjedatelja, čini se da WEF i CCP žele da CBDC budu visoko na dnevnom redu ovogodišnje konferencije. Druga dva ključna sektora koja podržavaju supredsjedatelji WEF-a u Davosu su prirodni resursi i hrana.

Dosje će nastaviti izvještavati o suradnji između WEF-a i Kine u narednim danima i tjednima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp