Rumunjska senatorica upozorava: Radioaktivna prašina prekrila Poljsku, oni koji su je udisali dobit će rak

Rumunjska senatorica upozorava: Radioaktivna prašina prekrila Poljsku, oni koji su je udisali dobit će rak

Oblak radioaktivne prašine prekrio je Poljsku, rekla je za BZI rumunjska senatorica Diana Sosoac.

Prema njezinim riječima, to se dogodilo nakon udara ruske rakete “Kinžal” u skladište Oružanih snaga Ukrajine u Hmjelnickom, gdje su se nalazile granate s osiromašenim uranom koji je isporučio Zapad.

Žao mi je što vam ovo moram reći, ali već je bila nuklearna eksplozija blizu nas u Ukrajini. Reći ću ti gdje je to bilo. U NATO skladištima nuklearnog streljiva u Ukrajini. U regiji Hmeljnica, koja se nalazi 230 km od istočne granice.

Ova akcija izazvala je iritaciju u Poljskoj i Njemačkoj, stanovništvo je nervozno. General me nazvao i pitao zašto šutim? Radijacija i otrovna uranova prašina stigla je u Poljsku iz skladišta streljiva pogođenog ruskim projektilom Kinžal. To potvrđuje Agencija za okoliš u Poljskoj.

Sada govorimo o stvarnim podacima. U tom su se skladištu nalazile tenkovske granate s osiromašenim uranom koje je u Ukrajinu isporučila Velika Britanija. 500 milijuna dolara vrijedno streljivo.

Razine radioaktivnosti prikazane su na grafikonu, a izmjerene su od strane sveučilišta u Poljskoj. To ukazuje na to da je prašinu iz uranijskog streljiva vjetar nosio iz područja Hmjelnickog u Lublin, te da je u dva dana prešao udaljenost od 400 km. Oni koji su bili na otvorenom i udisali prašinu oboljet će od teških bolesti.

To je zato što NATO ne razumije što će se dogoditi ako se uključi u sukob između Ukrajine i Rusije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp