Marko Francišković javio se s Velebita i pozvao sve da se priključe Stvoritelju u borbi protiv podzemljarskih struktura

Marko Francišković javio se s Velebita i pozvao sve da se priključe Stvoritelju u borbi protiv podzemljarskih struktura

Nakon godinu i pol dana prisine šutnje, politički mučenik u montiranom procesu –  Marko Francišković, obratio se javnosti uživo s najpoznatije Hrvatske planine Velebit i poslao zahvale svima onima koji su dali svoj doprinos i pomoć njegovoj obitelji u ovim po njih teškim  životnim trenutcima i sve nas skupa pozvao da se priključimo stvoritelju u borbi protiv ovih podzemljarskih struktura.

Podsjetimo: Marko Francišković, Markova supruga Lana i dr. Natko Kovačević, optuženi su za terorizam u montiranom procesu od strane vlasti Republike Hrvatske. Jer nakon niza pregledanih snimki, nigdje se ne može pronaći da je itko od optužene trojke pozivao na bilo kakve terorističke napade. Upravo suprotno, Marko Francišković u više je navrata pozivao na mir i zajedništvo.

Županijsko državno odvjetništvo napisalo je za Marka slijedeće: “Pozivao građane Republike Hrvatske i izvan nje na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti u Republici Hrvatskoj te na ignoriranje sredstava javnog informiranja.”.

Ovaj članak ćemo završiti u tonu Markovih riječi i njegovh obraćanja javnosti:

“Glavni moj zločin, pod navodnike zločin, zločin u očima ovog režima je što sam ovome narodu probudio nadu, što sam podigao eto jednu svijest, jednu samosvijest, što sam jedan ponos, osnažio, ohrabrio i dao jednu opciju izlaza iz ovog stanja zatvorenosti i bespomoćnosti.

I to naravno ove zlikovce najviše smeta i to oni doživljavaju kao terorizam. Jer kao što lažljivac doživljava onog koji govori istinu, koji ga razotkriva, doživljava ga kao neprijatelja, tako i oni koji čine zločine, koji čine nepravdu…”

“Nikakvo nasilje, nikakvo razbijanje bilo čega. Tko to radi, taj nije naš, taj je tu ubačen protiv nas.” “Raziđite se u miru, (…) ja ću sada prošetati do HRT-a i pitati da li me mogu ugostiti u neku svoju emisiju”. “ja ne želim stanje kaosa i anarhije” – Marko Francišković

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp