Transeksualni biciklist tvrdi da je zabrana sudjelovanja muškaraca u ženskom sportu genocid

Transeksualni biciklist tvrdi da je zabrana sudjelovanja muškaraca u ženskom sportu genocid

Odluka British Cyclinga da zabrani biološkim muškarcima da se natječu u ženskim disciplinama izazvala je bijes Emily Bridges, poznate trans-biciklistice u Velikoj Britaniji.

Transrodna sportašica opisala je britansku zabranu bicikliranja muškaraca u ženskoj utrci kao početak “genocida”, dok je Floridu označila kao “fašističku državu otmice djece”.

Breitbart izvještava: Bridges je prethodno oborio britanske rekorde u juniorskoj muškoj kategoriji prije nego što je odlučio promijeniti spol, napustivši svoje rođeno ime Zac.

“Biciklizam je još uvijek jedan od najbjeljih i najheteroseksualnijih sportova na svijetu, a tebe nije briga”, požalio se Bridges.

Priča tada poprima bizaran obrat, a Bridges se okreće napadima američkog predsjedničkog kandidata Rona DeSantisa, kojeg biciklist optužuje za vođenje “fašističke” države na Floridi.

“Kada vlada izražava svoje divljenje prema fašističkoj državi koja otima djecu Rona Dessantisa i čezne za donošenjem zakona koji će zabraniti naš javni život, to je nasilan čin”, napisao je Bridges.

“Britanski biciklizam to podržava, oni potiču genocid nad nama”, nastavio je biciklist. “Zabrana sporta je kako to počinje, pogledajte što se događa u Americi.” Počinje sa zabranama sporta, zatim zabranama za mlade i opće zabrane zdravstvene zaštite, a zatim zabrane javnog života kroz zabrane kupaonice.”

Bridges je dalje rekao da razmišlja o napuštanju “ovog užasnog otoka”, rekavši da su trenutne stvari “doslovno borba za preživljavanje za mene i moju obitelj u ovom trenutku”.

Biciklist je zaključio rekavši da se “nadaju da se mediji zabavljaju čitajući citate iz ovoga i da me histeriziraju”, iako nije ponudio dokaze hoće li im zapravo trebati pomoć medija oko tog posljednjeg.

Međutim, čini se da je Bridges previdio činjenicu da će transrodnim osobama biti dopušteno sudjelovati u natjecanjima koja su nekada bila samo za muškarce, a koja će British Cycling promijeniti u ‘otvorenu’ kategoriju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp