Je li klimatski inženjering stvaran?

Je li klimatski inženjering stvaran?

Godinama je svatko tko je rekao da se koristi modifikacija vremena bio etiketiran kao teoretičar zavjere. Ispostavilo se da je to cijelo vrijeme bila istina, a ovim izvješćem Bijele kuće o “blokiranju sunčeve svjetlosti” koje je upravo objavljeno, zagovornici mainstreama odjednom to priznaju.

U videu ispod, američki predsjednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. intervjuira Danea Wigingtona, osnivača GeoengineeringWatch.org, o klimatskom inženjeringu i njegovoj skrivenoj ulozi u klimatskim promjenama. Gospodin Wiggington također je producirao dokumentarac ‘The Dimming’.

Dok je g. Wiggington pokušavao podići svijest o stvarnosti klimatskog inženjeringa u posljednja dva desetljeća, njegov rad sada dobiva na zamahu nakon što je Bijela kuća najavila podršku planu za blokiranje sunčeve svjetlosti u naporima klimatskog inženjeringa.

Bijela kuća razmatra mjere za blokiranje sunčeve svjetlosti

Kako je izvijestio Daily Mail, 1. srpnja 2023.:

“Bijela kuća otvorila je vrata hrabrom planu za sprječavanje sunčeve svjetlosti da udari u Zemljinu površinu u nastojanju da zaustavi globalno zagrijavanje”.

“Unatoč tome što su neki znanstvenici upozoravali da bi taj pokušaj mogao imati neizrecive nuspojave promjenom kemijskog sastava atmosfere, administracija predsjednika Joea Bidena priznala je da je otvorena za ideju, što nikada prije nije pokušano.”

“U izvješću koje je Bijela kuća objavila u petak, dužnosnici su predložili ograničavanje sunčeve svjetlosti kako bi se brzo ohladio planet, proces poznat kao modifikacija sunčevog zračenja (SRM)…

“Izvješće opisuje nekoliko načina na koje bi vlasti mogle nastojati postići SRM, a svi oni imaju potencijalno razorne posljedice ako stvari krenu po zlu… poduzimanje ovog mamutskog zadatka moglo bi imati ozbiljne posljedice za vremenske prilike i zalihe hrane, što bi zauzvrat utjecalo na biološku raznolikost, geopolitiku i zdravlje.”

Kreatori politike u Europskoj uniji nedavno su pozvali na međunarodnu procjenu rizika geoinženjeringa, ističući da:

“Ove tehnologije uvode nove rizike za ljude i ekosustave, dok bi također mogle povećati neravnotežu moći među nacijama, potaknuti sukobe i pokrenuti mnoštvo etičkih, pravnih, upravljačkih i političkih pitanja.”

Superračunalo za određivanje učinaka

Prema Scientific Americanu, superračunalo nazvano Derecho pomoći će znanstvenicima da odluče hoće li blokirati sunce:

“Novo superračunalo za istraživanje klime pomoći će znanstvenicima u proučavanju učinaka solarnog geoinženjeringa, kontroverzne ideje o hlađenju planeta preusmjeravanjem sunčevih zraka”.

“Stroj, nazvan Derecho, počeo je s radom ovog mjeseca u Nacionalnom centru za istraživanje atmosfere [NCAR] i omogućit će znanstvenicima da pokrenu detaljnije vremenske modele za istraživanje solarnog geoinženjeringa”, rekla je Kristen Rasmussen, klimatska znanstvenica na Državnom sveučilištu Colorado koja proučava kako aerosoli koje je napravio čovjek, a koji se mogu koristiti za reflektiranje sunčeve svjetlosti, mogu utjecati na obrasce sunčeve svjetlosti.

“Budući da je Derecho tri i pol puta brži od prethodnog superračunala NCAR-a, njezin tim može pokrenuti detaljnije modele kako bi pokazao kako regionalne promjene u oborinama mogu biti uzrokovane ispuštanjem aerosola, pridonoseći razumijevanju znanstvenika o rizicima solarnog geoinženjeringa… Stroj će se također koristiti za proučavanje drugih pitanja klimatskih promjena.”

Geoinženjering najviše pridonosi klimatskim promjenama

Prema g. Wigingtonu, postoje brojni dokazi koji pokazuju da projekti geoinženjeringa raznih vrsta već imaju ozbiljne utjecaje na vremenske obrasce, našu sposobnost uzgoja hrane, bioraznolikost i ljudsko zdravlje.

Geoinženjerski projekti proširili su se s nekih 300 u 2012. na više od 1700 u 2023. Namjerno geoinženjering—uključujući solarno prigušivanje—provodi se više od 70 godina i eksponencijalno se proširio posljednjih godina. Geoinženjerska karta, koju su izradili ETC Group [Erosion, Technology and Concentration Action Group] i Zaklada Heinrich Böll, pokazuje kako su se geoinženjerski projekti proširili s nekih 300 u 2012. na više od 1700 u 2023. godini.

To uključuje hvatanje/uklanjanje ugljika, smanjenje sunčevog zračenja i razne projekte promjene vremena diljem svijeta. Ne iznenađuje da je Bill Gates dugo financirao geoinženjering. Općenito, programi geoinženjeringa početno su implementirani nakon Drugog svjetskog rata, počevši od polarnih područja.

Godinama je svatko tko je rekao da se koristi geoinženjering i modifikacija vremena bio označen kao teoretičar zavjere. Kako se ispostavilo, to je bila istina cijelo vrijeme, a s upravo objavljenim izvješćem Bijele kuće, glavni evaluatori to iznenada priznaju.

Međutim, ono što ne uspijevaju priznati jest da je a) geoinženjering opasan koliko i same klimatske promjene, i b) da je geoinženjering odgovoran za najkatastrofalnije promjene naše klime.

Kao što je gospodin Wiggington primijetio, globalističke strukture moći koje sada tvrde da moramo koristiti geoinženjering za rješavanje klimatskih promjena bile su one odgovorne za stvaranje te klimatske promjene svojim geoinženjeringom. Prema g. Wigingtonu, stanje naše globalne klime je “čak i gore nego što nam se govori”, a klimatski inženjering “potiče taj proces”.

Drugim riječima, globalistička kabala nas pokušava uvjeriti da je uzrok problema rješenje, a za klimatske promjene krive obične ljude koji se na posao voze automobilima i jedu meso.

Jesu li chemtrailsi stvarni?

Jedna tehnika geoinženjeringa koja se koristi diljem svijeta uključuje raspršivanje kemikalija i metala u atmosferu, praksu koja se kolokvijalno naziva chemtrailing.

Ključna razlika između uobičajenih tragova zrakoplova i chemtrailsa je u tome što contrails vrlo brzo ispare. Neće blokirati 80% do 90% sunčeve svjetlosti i stvoriti globalno zatamnjenje kao što to rade chemtrailsi.

Stalne linije koje vidite na nebu koje se vrlo sporo rasipaju, stvarajući maglovit “film” preko neba NISU kondenzacijski tragovi. Oni su tragovi čestica ili “chemtrails”. Česticama raspršenim u stupcu zraka dalje se manipulira putem radiofrekvencijskog prijenosa.

Instalacija na Aljasci poznata kao HAARP samo je jedno postrojenje uključeno u ovo. Postoje deseci drugih velikih kopnenih objekata poput njega diljem svijeta. Također se koriste manje mreže i NEXRAD radarske stanice smještene u urbanim sredinama diljem svijeta. Sve te mreže koriste se za manipuliranje česticama koje se putem “chemtrailsa” raspršuju u atmosferi.

Što prskaju u atmosferu?

Jedan od ključnih sastojaka u tim tragovima čestica je aluminij nano veličine, koji je neurotoksičan za životinje i ljude. Aluminij također ubija korijenski sustav biljaka i drveća, kao i mikrobiom tla. Također mijenja pH tla, što otežava rast nekih usjeva. Jedan od razloga zašto se koristi aluminij je taj što ima visoku refleksivnost, pa se sunčeva svjetlost odbija od njega.

Prema g. Wigingtonu, klimatski inženjeri izjavili su da odlažu desetke milijuna tona aluminijskih nanočestica godišnje u atmosferu kao dio tekućih programa upravljanja sunčevim zračenjem — “bez obzira na posljedice”.

Laboratorijski testovi koje je proveo GeoengineeringWatch također pokazuju prisutnost barija, stroncija, titana, mangana, polimernih vlakana, površinski aktivnih kemikalija i grafena u tim tragovima čestica, kao iu kiši.

Iako se svi ovi sastojci proučavaju radi njihove učinkovitosti u geoinženjeringu, ne provode se istraživanja koja bi utvrdila kakvi bi zdravstveni učinci mogli biti na stanovništvo, vegetaciju i divlje životinje.

Gospodin Wigington također upozorava da se ovi aerosolni sprejevi mogu koristiti za raspršivanje biološkog oružja i da su možda već korišteni u tu svrhu. On citira članak Washington Posta u kojem se navodi da je američka vojska provela 239 testova ratovanja bacilima na otvorenom samo na američkom stanovništvu između 1949. i 1969. godine.

Gdje su zviždači?

Prema g. Wigingtonu, imamo dokaze da su se komercijalni zračni prijevoznici počeli koristiti za operacije čestica 2002. godine kada su uvedena ograničenja putničke prtljage. To ne znači da piloti ili zaposlenici zrakoplovnih kompanija znaju što se događa, ali neki su avioni opremljeni mlaznicama i spremnicima za tu svrhu.

  1. Kennedy ističe da tisuće ljudi moraju sudjelovati u programima ove veličine, pa kako to da ima tako malo zviždača? Prema g. Wigingtonu, svi oni koji znaju imaju naredbu da šute. To uključuje i meteorologe. Tajnost se također održava kroz masovno odvajanje.

Međutim, znamo da su promjene vremena i geoinženjering stvarni. Ne samo da ga možemo vidjeti na nebu i mjeriti otrovne čestice u aerosolu i na zemlji, već imamo i patente koji opisuju te procese.

Prema g. Wigingtonu, vlada SAD-a posjeduje mnoge od primarnih. Druge drže obrambeni izvođači kao što su Raytheon i Lockheed Martin, koji također rade sve vremenske modele za Nacionalnu meteorološku službu SAD-a.

On sugerira da meteorolozi mogu predvidjeti da će neko područje imati djelomično sunce sedam dana unaprijed jer više nemamo prirodnog vremena. Imamo programirano vrijeme. A razlog zašto Raytheon i Lockheed nadziru vremensko modeliranje je taj što su također duboko u modifikaciji vremena i trebaju zadržati kontrolu nad pričom.

Suočavamo se s iznenadnim klimatskim kolapsom

Prema g. Wigingtonu, ono s čime se suočavamo puno je gore od klimatskih promjena. Zbog već provedenog geoinženjeringa, suočeni smo s naglim klimatskim kolapsom zbog brojnih povratnih mehanizama. Čestice koje se rasprše tijekom ovih geoinženjerskih događaja “oštećuju” ozonski omotač. Kao rezultat toga, UV-C zrake sada pogađaju površinu planeta.

Druge trenutačno vidljive posljedice geoinženjeringa također uključuju globalno zatamnjenje (chemtrails smanjuju sunčevo zračenje za 80 do 90 posto), globalno smirivanje (smanjeni protok vjetra), smanjenu količinu oborina i dugotrajne suše, smanjenje planktona za 90 posto i otrovne elemente geoinženjeringa koji se nalaze u tlu i kišnici.

Štoviše, dok je globalno hlađenje deklarirani cilj većine ovih geoinženjering programa, kako se planet zagrijava, zakoni fizike kažu da je za hlađenje potrebno više oborina, a ne manje, jer atmosfera nosi više vlage kako temperature rastu.

Da biste ohladili planet, potrebno je stvoriti više kiše, ali ovi programi su rezultirali s manje kiše, a razlog smanjenju oborina su čestice u atmosferi. Osim što odbijaju toplinu izvana, te čestice također zadržavaju toplinu ispod sebe, čineći ukupno zagrijavanje planeta znatno pogoršanim.

Je li borba protiv globalnog zatopljenja doista kraj igre ili je to samo zgodna paravan za daleko bezobzirniji cilj? I ako je tako, koji bi to cilj mogao biti?

Jedan bi mogao biti taj da pokušavaju sakriti ozbiljnost štete koju je njihov geoinženjering već napravio. Drugi bi mogao biti kontrola stanovništva i vlada, koristeći vremenske prilike kao oružje. To bi također moglo biti poboljšanje komunikacije, jer te čestice čine atmosferu električni vodljivijom.

Znakovi i simptomi geoinženjeringa

Na kraju intervjua g. Kennedy pita g. Wigingtona na koje bi stvari u svakodnevnom životu ljudi trebali paziti ako traže dokaze geoinženjeringa. Jedan od glavnih je uništavanje šuma, jer korijenski sustavi odumiru zbog opterećenja aluminijem.

Vrtlari, osobito ako to radite desetljeće ili više, mogli bi primijetiti da voće i povrće ne raste ni približno tako dobro kao prije. Ne samo da su mikrobiomi tla desetkovani i pH tla se mijenja, već se mijenja i zrak.

Čestice u atmosferi stvaraju manjak tlaka pare (VPD), smanjujući rH zraka, što je poput pH tla. Ako nema dovoljno vlage, drveće i biljke zatvaraju svoj dišni sustav (stomate).

Stomati sudjeluju u izmjeni ugljičnog dioksida i vode između biljaka i atmosfere. Dakle, kada se pojavi VPD, biljke i drveće prestaju uzimati ugljični dioksid i više ne oslobađaju kisik.

Kao rezultat toga, šume prestaju biti ponori ugljika i postaju izvori ugljika. Na kraju, bez disanja, biljke i drveće umiru. Povećano UV zračenje također oštećuje biljke, uzrokujući opekline lišća.

Geoinženjering neće riješiti klimatsku krizu

Krajem ožujka 2023. pojavila se nova studija koja razotkriva ideju da bi kratkoročno zatamnjenje sunca moglo biti održiv način da svjetske vlade postignu svoje klimatske ciljeve. Scientific American izvijestio je o studiji, napominjući:

“Kontroverzna ideja o umjetnom hlađenju Zemljine klime vjerojatno bi zahtijevala mnogo dulju globalnu predanost nego što kreatori politike i javnost razumiju, prema nedavnoj studiji koja postavlja nova pitanja o potencijalu korištenja solarnog geoinženjeringa.”

“Ako svjetski čelnici odluče koristiti solarni geoinženjering za postizanje međunarodnih klimatskih ciljeva, mogli bi biti zatvoreni stoljeće ili više…

“Geoinženjering se ‘često predstavlja kao privremena — privremena mjera — pa je zamišljeno da bude relativno kratkog vijeka u smislu nekoliko desetljeća’,” rekla je glavna autorica studije Susanne Baur, doktorandica u Europskom centru za istraživanje i napredno usavršavanje u znanstvenom računarstvu u Francuskoj.

“I tako, kada smo počeli promatrati ove načine, i ekstrapolirali smo ih malo duže, vidjeli smo da u mnogim slučajevima zapravo i nisu tako kratki.”

“Javnost možda neće razumjeti opseg predanosti solarnom geoinženjeringu—ili njegove rizike, uključujući potrebu za dugoročnom međunarodnom suradnjom.” “Ako moramo održavati ovakav sustav toliko dugo, to samo povećava mogućnost da se dogodi nešto loše”, rekao je Baur.

Ukratko, studija tvrdi da kada jednom započnete solarni geoinženjering, ne možete stati dok ili osim ako se iz atmosfere ne ukloni dovoljno ugljika da se temperatura Zemlje spusti ispod određenog praga.

Ako ostane previše ugljika, tada bi iznenadni prekid geoinženjeringa mogao naglo porasti, što bi rezultiralo “prekidnim šokom”, konceptom koji opisuje iznenadno, drastično povećanje globalnih temperatura na koje se život na Zemlji nema vremena prilagoditi. Drugim riječima, moglo bi dovesti do globalnog izumiranja.

Da biste saznali više o vremenskim promjenama i geoinženjeringu, pogledajte GeoengineeringWatch.org. Sadrži obilje informacija, resursa koji se mogu dijeliti, patenata i dokumenata koji se odnose na programe geoinženjeringa. Također pogledajte cjelovečernji dokumentarac gospodina Wigingtona, “The Dimming”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp