EU podupire plan Gatesa i Sorosa za blokiranje sunčeve svjetlosti i sprječavanje ‘globalnog zatopljenja’

EU podupire plan Gatesa i Sorosa za blokiranje sunčeve svjetlosti i sprječavanje ‘globalnog zatopljenja’

Europska unija (EU) podržala je radikalne planove suosnivača Microsofta Billa Gatesa da se “bori protiv globalnog zatopljenja” blokiranjem sunčeve svjetlosti kako bi se smanjila temperatura Zemlje.

EU će se pridružiti međunarodnim globalistima nastojanja da se ispita učinkovitost plana.

Vlade nekoliko nacija pridružuju se neizabranim birokratskim agencijama kako bi utvrdile jesu li intervencije velikih razmjera, poput skretanja sunčevih zraka ili mijenjanja vremenskih obrazaca na Zemlji, održive opcije za “borbu protiv klimatskih promjena”.

Kao što smo već ranije izvijestiili, Bill Gates je dugo zagovarao plan za borbu protiv “globalnog zatopljenja” korištenjem eksperimentalnog geoinženjeringa za blokiranje Sunca. Naravno, prvih godinu dana te su informacije bile okarakterizirane kao teorije zavjere dok sam plan nije ušao u fazu testiranja i mainstreama.

Ideja, koju promoviraju Gates i ljevičarski milijarder George Soros, uključuje pumpanje umjetnih bijelih oblaka u atmosferu kako bi se sunčeva svjetlost odbijala od površine planeta.

Radikalna shema smanjila bi temperaturu planeta i navodno se “borila protiv globalnog zatopljenja”.

Soros tvrdi da će tehnologija pomoći u sprječavanju otapanja ledenih ploča.

Tvrdio je da bi topljenje leda na Grenlandu moglo propasti ljudsku civilizaciju.

“Naša civilizacija je u opasnosti od kolapsa zbog neumoljivog napredovanja klimatskih promjena”, rekao je Soros.

Otapanje ledene ploče podiglo bi razinu oceana za sedam metara.

“To predstavlja prijetnju opstanku naše civilizacije”, rekao je.

Metoda koju je progurao Bill Gates uključuje povećanje koncentracije aerosola u stratosferi kako bi se sunčevo zračenje odbilo od Zemlje.

Gates je financirao veliki projekt na Harvardu korištenjem balona za raspršivanje aerosola.

Međutim, Gatesov projekt na Harvardu zatvoren je nakon oštre reakcije javnosti.

EU procjenjuje sigurnosne implikacije “globalnog zatopljenja”, poput potencijala da nestašica vode ili hrane izazove sukobe i migracije, navodi se u nacrtu dokumenta u koji je Bloomberg imao uvid.

Dio te procjene uključuje proučavanje potencijalnih opasnosti reinženjeringa atmosfere.

“Ove tehnologije uvode nove rizike za ljude i ekosustave, dok bi također mogle povećati neravnotežu moći među nacijama, izazvati sukobe i pokrenuti mnoštvo etičkih, pravnih, upravljačkih i političkih pitanja”, navodi se u dokumentu koji je podložan promjenama.

Pokretanje ovog istraživanja gura EU u raspravu o tome je li takozvani klimatski geoinženjering dobra znanost ili samo znanstvena fantastika.

Takvi planovi geoinženjeringa nose potencijalno opasne implikacije za planet i njegovu atmosferu.

Unija bi željela vidjeti međunarodne rasprave o stvaranju pravila za novi sektor.

“EU će podržati međunarodne napore za sveobuhvatnu procjenu rizika i neizvjesnosti klimatskih intervencija, uključujući modifikaciju sunčevog zračenja”, navodi se u dokumentu.

Takve intervencije velikih razmjera došle su zajedno sa znanstvenim napretkom i rastućom zabrinutošću da će države premašiti cilj Zelenog plana o ograničavanju globalnog zagrijavanja na 1,5 stupnjeva C.

Blokiranje sunčevih zraka danas se često predstavlja kao plan za rješavanje takozvane “klimatske krize”.

Kritičari međutim upozoravaju da bi takvi drastični planovi mogli imati neželjene nuspojave, poput promjene vitalnih obrazaca kiše ili previše hlađenja Zemlje i slanja planeta u ledeno doba.

Neki su znanstvenici pozvali na sklapanje međunarodnog sporazuma da se takva rješenja ne koriste.

Drugi stručnjaci, pak, tvrde da su izvješća o “klimatskoj krizi” prijevare osmišljene da potaknu strah javnosti u nastojanju da se povećaju porezi i ograniče slobode.

Kao što je Zero Point ranije izvijestio, poznati ekolog dr. Patrick Moore, suosnivač Greenpeacea, upozorava javnost da je narativ protiv ugljika prijevara.

Moore, ekolog i ekološki aktivist više od 50 godina, tvrdi da su povećane razine ugljičnog dioksida u atmosferi korisne.

Prema Mooreu, tvrdnje da su klimatske promjene “uzrokovane ljudima” su “propaganda” koju on opisuje kao “opasnu”.

Komentari Moorea, vodećeg ekologa, izravno su u suprotnosti sa zelenom agendom koju guraju Bidenova administracija i globalističke skupine poput Ujedinjenih naroda (UN) i Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Moore kaže da je zaštita okoliša oteta i da je pokret “napustio znanost i logiku u korist emocija i senzacionalizma”.

“Kada je Greenpeace započeo, imali smo snažnu humanitarnu orijentaciju, spasiti civilizaciju od uništenja sveobuhvatnim nuklearnim ratom”, rekao je Moore.

“Tijekom godina, ‘mir’ u Greenpeaceu se postupno izgubio i moja organizacija, zajedno s velikim dijelom ekološkog pokreta, utonula je u uvjerenje da su ljudi neprijatelji Zemlje.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp