Luksuzni njemački kruzer s bazenom, saunom i svakom udobnošću postaje smještaj za azil migranata

Luksuzni njemački kruzer s bazenom, saunom i svakom udobnošću postaje smještaj za azil migranata

Usred sezone kruzera sva nadolazeća putovanja su otkazana, a članovi posade su u kratkom roku dobili obavijest: “Ocean Majesty”, jedan od najdugovječnijih kruzera, postaje smještaj za izbjeglice. Upotreba kao izbjegličkog broda trebala bi biti mnogo unosnija za operatera od kruzera.

U ponedjeljak se “Ocean Majesty” vratio u luku Hamburg nakon 21-dnevnog krstarenja Grenlandom. Ovo bi trebao biti kraj krstarenja ovog broda. Već na povratku dugogodišnji njemački čarter Hansa Touristik raskinuo je gotovo sve ugovore s oko 220 članova posade, a nadolazeća putovanja uklonjena su s web stranice. Časnicima je još uvijek dopušteno prebaciti brod u Amsterdam. Prema izvješću “ Bilda ”, kruzer će se koristiti kao plutajući smještaj za izbjeglice u okrugu Velsen-Nord, izravno na kanalu Sjevernog mora.

Brod dugačak 135 metara izgrađen je 1966. godine. Prvobitno korišten kao ro-ro trajekt između kopna Španjolske i Balearskih otoka, pretvoren je u brod za krstarenje 1989. godine. Ove godine brod je preuzeo grčki brodar Majestic International Cruises koji je od tada krenuo s do 630 putnika na raznim krstarenjima. Posljednjih godina uloženo je mnogo milijuna eura u kontinuiranu obnovu i modernizaciju Ocean Majestyja. Imigranti se stoga mogu veseliti udobnom smještaju – brod između ostalog ima bazen, saunu i teretanu.

Budući da useljavanje u Europu neće biti zaustavljeno, a smještajni kapaciteti u mnogim mjestima – ne samo u Njemačkoj su iscrpljeni, potrebna je kreativnost. Brod iz snova tada se može ponovno namijeniti kao smještaj za izbjeglice. Operateru bi to definitivno trebalo biti financijski isplativo, a imigranti dobivaju luksuzan smještaj, što zvuči kao dobitna situacija. Samo ne za posadu broda koja je otpuštena – a ni za porezne obveznike koji to sve moraju platiti…


Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp