Banka u Nigeriji predstavlja humanoidne robote koji će obavljati ulogu “osoblja poslovnice“

Banka u Nigeriji predstavlja humanoidne robote koji će obavljati ulogu “osoblja poslovnice“

Humanoidni roboti s umjetnom inteligencijom za olakšavanje interakcije i otvaranja računa s klijentima First Bank Nigeria počeli su živjeti u dvije poslovnice Digital Experiencea.

Bankarska institucija priopćila je da će roboti, koji su opremljeni mogućnostima videobankarstva, obavljati ulogu “ljubaznog osoblja poslovnice” i moći će odgovoriti na brojne upite klijenata vezane uz pologe, isplate, korištenje bankovnih kartica i upravljanje pritužbama, priopćio je. u izjavi.

Kupci također mogu otvoriti račune putem bota, izvještava Vanguard, koji zahtijeva provjeru biometrijskog broja klijenta za provjeru banke.

Prvi robot instaliran je u podružnici banke Adetokunbo Ademola VI Lagos Digital Experience u lipnju, dok je drugi nedavno predstavljen u podružnici banke Sveučilišta u Ibadanu.

Izvršni direktor banke, Adesola Adeduntan, tvrdi da su AI roboti prvi te vrste u industriji u Nigeriji. Napomenuo je da je dodavanje alata umjetne inteligencije “našem vrhunskom Centru za digitalno iskustvo svrhovit korak prema transformaciji bankovnog krajolika u zemlji i dodatno pokazuje prioritet koji dajemo inovacijama unutar banke.”

Na otvaranju podružnice Sveučilišta u Ibadanu, Adeduntan je istaknuo važnost novina i uvjerio osoblje da će tehnologija pomoći u borbi protiv prijevara i drugih poroka u bankarskom sektoru, a ne preuzeti njihov posao.

Službenik je rekao da s robotima klijenti mogu ući u poslovnicu banke i izvršiti transakciju od početka do kraja bez potrebe za ljudskom intervencijom, zbog upotrebe biometrije.

U međuvremenu, Leadership izvješćuje da je grupa studentica s Fakulteta federalne vlade za djevojke, Sagamu, država Ogun, napravila humanoidnog robota kao dio napora koledža da potakne mlade djevojke zainteresirane za umjetnu inteligenciju, robotiku, strojno učenje i srodna područja.

Nazvan Okikiola-Sagamu (Kiki-Saggy), robot je nedavno predstavljen stalnom tajniku u saveznom ministarstvu obrazovanja, Andrewu Davidu Adehu, koji je čestitao timu inovatora na njihovoj domišljatosti.

Robot je dizajniran da prijeđe maksimalnu udaljenost od 10 kilometara na sat, a može i obaviti neke razgovore.

Humanoidni roboti razvijani su tijekom godina za različite svrhe, uključujući bankarstvo, zabavu i projekte pametnih gradova.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp