Nigerija jednostavno ne tolerira homoseksualizam i pokrenula je masovna uhićenja homoseksualaca

Nigerija jednostavno ne tolerira homoseksualizam i pokrenula je masovna uhićenja homoseksualaca

Nigerija jednostavno ne tolerira homoseksualizam i stoga je pokrenula  njihova masovna uhićenja.

Homoseksualnost se neće tolerirati u Nigeriji, kao što je to slučaj na Zapadu, rekao je glasnogovornik policije Delta State.

Nigerijska policija uhitila je više od 100 homoseksualaca koji su prisustvovali istospolnom vjenčanju u pokrajini Delta, rekli su dužnosnici u utorak.

“Zapovjedništvo Delta State uhitilo je više od stotinu osumnjičenih homoseksualaca u hotelu koji je održavao ceremoniju gay vjenčanja”, objavila je agencija za provođenje zakona u izjavi objavljenoj na X (bivši Twitter).

Bright Edafe, glasnogovornik policijskog zapovjedništva države Delta, rekao je da su dobili informacije o ceremoniji vjenčanja dvojice muškaraca u hotelu u južnom gradu Ekpanu.

Policija je pretresla hotel u ponedjeljak, objasnio je Edafe u utorak na Facebooku uživo, prikazujući 67 osumnjičenih koji su pritvoreni u policijskom sjedištu u Asabi.

“Bilo je nevjerojatno što smo vidjeli dvojicu osumnjičenih, a postoji i video kako obavljaju ceremoniju vjenčanja. Mi smo u Africi i mi smo u Nigeriji. Ne možemo kopirati zapadni svijet”, rekao je.

Također je upozorio da vlasti neće tolerirati LGBTQ osobe koje otvoreno pokazuju svoju seksualnu orijentaciju u toj zapadnoafričkoj državi, gdje se često uhićuju homoseksualci.

“Ovo nije nešto što će biti dopušteno u Nigeriji”, rekao je Edafe, dodajući da će osumnjičeni biti optužen pred sudom nakon završetka istrage.

Jedan od privedenih nijekao je da je homoseksualac, rekavši novinarima da ga je policija uhitila na putu na modnu reviju.

“Obukla sam se kao žena jer sam model i želim nastupati na pozornici. Ne znam je li ovakvo odijevanje uvreda. Nisam homoseksualac”, ustrajao je.

Prema njegovim riječima, događaj, koji je policija okarakterizirala kao gay vjenčanje, “bio je fešta u cijelosti. “

Nigerijski Zakon o zabrani istospolnih brakova iz 2013. predviđa 14 godina zatvora za one koji budu proglašeni krivima. Pojedinci koji sklapaju istospolne brakove, svjedoče ili pomažu u sklapanju istospolnih brakova u najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji prijeti im do deset godina zatvora.

U prosincu je islamska policija uhitila 19 osoba optuženih za organiziranje gay vjenčanja u sjevernom gradu Kano.

Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp