Evo zašto je konoplja izuzetno bitna za nas ljude i okoliš

Evo zašto je konoplja izuzetno bitna za nas ljude i okoliš

Evo zašto je konoplja izuzetno bitna za nas ljude i okoliš.

 1. Jedan hektar kanabisa oslobađa toliko kisika kao 25 hektara šume. Kanabis raste za 4 mjeseca, a drveće za 20-50 godina.
 2. Od jednog hektara kanabisa dobijete istu količinu papira kao 4 hektara šume.

 3. Drveće proizvodi papir koji se može reciklirati 3 puta, a konoplja 8 puta papir koji se može reciklirati. Papir od konoplje je najbolji i najizdržljiviji.

 4. Biljke konoplje su radijacijska zamka i štite od zračenja još bolje nego drveće, a plantaže kanabisa poput filtera pročišćavaju zrak.

 5. Konoplja se može uzgajati bilo gdje u svijetu, potrebno joj je vrlo malo vode. Štoviše, jer se može obraniti od parazita, ne trebaju joj pesticidi.

 6. Tekstil konoplje nadmašuje proizvode od lana na vlastitim svojstvima.

 7. Konoplja je idealna biljka za proizvodnju rubova, užadi, torbi, cipela, šešira..

 8. Kanabis je zabranjen u Hrvatskoj. Ali neki ljudi ga ipak uzgajaju jer su svjesno njegovih prednosti, koristi i blagodati.

 9. Proteinska vrijednost sjemenki kanabisa je vrlo visoka, a dvije masne kiseline sadržane u njima ne nalaze se nigdje drugdje u prirodi.

 10. Proizvodnja kanabisa je mnogo jeftinija od soje.

 11. Životinje koje jedu kanabis ne trebaju hormonske dodatke.

 12. Svi plastični proizvodi mogu biti izrađeni od konoplje, plastika konoplje je ekološki prihvatljiva i potpuno biorazgradiva.

 13. Konoplja može poslužiti i za toplinsku izolaciju zgrada, izdržljiva je, jeftina i fleksibilna.

 14. Sapuni od konoplje i kozmetika od konoplje ne zagađuju vodu, tako da su potpuno ekološki prihvatljivi.

A o prednostima medicinskog kanabisa u liječenju mnogih različitih bolesti, najbolje je pogledati dokumentarac Ricka Simphsona „Bijeg od lijeka“.

Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp