Umjetna inteligencija pomoći će Ministarstvu obrane SAD-a da eliminira “dezinformacije” na društvenim mrežama

Umjetna inteligencija pomoći će Ministarstvu obrane SAD-a da eliminira “dezinformacije” na društvenim mrežama

Ministarstvo obrane sklopilo je ugovor s tvrtkom za umjetnu inteligenciju sa sjedištem u New Yorku za implementaciju softvera koji će im pomoći u borbi protiv “dezinformacija” društvenih medija u “stvarnom vremenu”.

Ovaj potez dolazi unatoč sudskom nalogu saveznog suca koji zabranjuje vladi da cenzurira slobodu govora pomoću velikih tehnoloških kompanija ili grupa trećih strana.

InfoWars izvješćuje: Američko zapovjedništvo za specijalne operacije (USSOCOM) sklopilo je ugovor s Accrete AI da “predvidi i neutralizira” štetne “virusne dezinformacije” i “lažne podatke” stvorene “sintetičkim medijima generiranim umjetnom inteligencijom”, prema izvršnom direktoru tvrtke Prashantu Bhujanu.

“Sintetički mediji, uključujući virusne naracije koje generira umjetna inteligencija, duboke krivotvorine i druge štetne aplikacije umjetne inteligencije temeljene na društvenim medijima, predstavljaju ozbiljnu prijetnju američkoj nacionalnoj sigurnosti i civilnom društvu”, rekao je Bhujan.

„Društveni mediji naširoko su prepoznati kao neregulirano okruženje u kojem protivnici rutinski iskorištavaju ranjivosti u razmišljanju i manipuliraju ponašanjem kroz namjerno širenje dezinformacija.

“USSOCOM je dorastao zadatku u prepoznavanju kritične potrebe za identificiranjem i analitičkim predviđanjem embrionalnih narativa društvenih medija prije nego što se ti narativi razviju i dobiju snagu.” Accrete s ponosom podržava misiju USSOCOM-a,” dodao je.

Bhujan je apsurdno tvrdio da je umjetna inteligencija nužna za uklanjanje “dezinformacija” koje stvaraju “konkurencija” i “nezadovoljni zaposlenici”. “Tvrtke već trpe značajnu ekonomsku štetu uzrokovanu širenjem virusnih dezinformacija koje generira umjetna inteligencija i dubokih krivotvorina koje proizvode konkurenti, nezadovoljni zaposlenici i druge vrste protivnika.” Vjerujemo da će tržište za umjetnu inteligenciju koja može predvidjeti i neutralizirati zlonamjerne sintetičke medije generirane umjetnom inteligencijom eksplodirati,” dodao je. Naravno, s obzirom na sve informacije otkrivene u dosjeima na Twitteru, prava svrha vladine inicijative za cenzuru nije borba protiv malignih “dezinformacija”, već ušutkavanje konzervativnih stajališta, kao što je to bilo s COVID-om, izborima 2020., ratom u Ukrajini, Laptop Huntera Bidenaimnogo više.


Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp