Popis najgorih skupina migranata u Europi

Popis najgorih skupina migranata u Europi

Pakistanci, Arapi i Afganistanci su na vrhu popisa kada se od Europljana traži da rangiraju svoja najgora iskustva sa skupinama imigranata. Dokazuje to anketa među 33.000 građana EU-a objavljena u prestižnom znanstvenom časopisu Nature, piše švedski novinski list Fria Tider.

Izgleda kao popis najvećih imigrantskih skupina koje se doseljavaju u Švedsku svake godine. Ali to je popis naroda svijeta koje bi Europljani najradije izbjegli.

Istraživači su proučavali iskustva Europljana s različitim imigrantskim skupinama u smislu etničke pripadnosti, spola, vjere, zanimanja i povijesti azila.

Iskustva su mjerena i 2015.-2016. i 2022., kada je više od 33.000 građana u 15 zemalja EU-a ispitano o njihovim stavovima prema tražiteljima azila iz različitih sredina.

Najgora iskustva prošli su posebno Pakistanci, Arapi, Afganistanci i Eritrejci. Muškarci iz ovih etničkih skupina koji su u Europu došli sa sumnjivim zahtjevima za azil ili iz ekonomskih razloga imali su najgora iskustva.

Ironično, švedski političari svake godine puštaju u zemlju uglavnom ljude iz tih skupina.

Ipak, postoji jedna iznimka: odnos prema Ukrajincima, koji je uglavnom pozitivan. Posebno je pozitivan odnos prema Ukrajinkama koje bježe od rata.

No, nisu svi Europljani jednako popularni. Kosovski Albanci su najgori među europskim etničkim skupinama, s jasnom većinom ispitanika koji imaju negativne stavove o imigrantima iz ove skupine.

Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp