Ivan Pernar – Velikim medijima očito nije stalo da nas informiraju i da saznamo istinu

Ivan Pernar – Velikim medijima očito nije stalo da nas informiraju i da saznamo istinu

Dana 11. rujna ove godine, na tužnu obljetnicu rušenja njujorških blizanaca, društveni aktivist Ivan Pernar gostovao je u Podcastu Inkubator voditelja Ratka Martinovića te nije propustio dati svoju teoriju rušenja njujorških blizanaca. Razgovor je tekao spontano i u ugodnoj atmosferi, a Pernar se dotaknuo brojnih gorućih tema, uključujući i njegovo mišljenje o Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Zagreba za kojega kaže da privatno nisu prijatelji, jer Tomašević, kako kaže Pernar, stalno laže.

Ivan Pernar upozorio je i na licemjerje velikih medija, rekavši kako je pravi smisao vijesti zapravo manipuliranje ljudima, „formiranje javnog mnijenja, a ne davanje informacija širokim narodnim masama. Narativ se stalno mijenja, uvijek je nešto drugo u fokusu kao glavna i zadana tema, a mediji su konstantno u službi propagande“, rekao je između ostalog Ivan Pernar, otkrivši na taj način i što on sam misli o mainstream medijima koji su u službi sustava. „Čas je glavna tema korona pa se svi moramo cijepiti s četiri doze, čas je glavna tema rat u Ukrajini pa svi moramo isprazniti svoje džepove i dati tom režimu novce, prije toga je bilo globalno zatopljenje…“

„Dobro je Andrew Tate rekao – Zar stvarno mislite da je nekome stalo da vas informira i da saznate istinu?“, rekao je Pernar.

Kritički se osvrnuo i na Plenkovića koji sada diže porez malim iznajmljivačima što će pogoditi i njega, jer se i sam bavi rentom. A ono što Pernara posebno iritira je činjenica da se novcem građana upravlja na netransparentan način – da sami građani od tog novca nemaju nikakve koristi. „Žalosno je što taj novac često uopće ne ide potrebitima.“

Država raspolaže novcem kako god želi, „sjetimo se koliko je milijuna potrošeno na cjepiva, koliko novaca se baca na Ukrajinu, na nekakve migrantske centre“, rekao je između ostalog Pernar, a to po njemu kao građaninu nikako nije prihvatljivo, jer od svega toga mi kao građani nemamo baš nikakve koristi.

Ivan Pernar dotaknuo se i tzv. ‘Ministarstva istine’ iliti notornih fact-checkera – provjeravatelja činjenica koji su dobili milijune od Ministarstva kulture „da provjeravaju tko govori istinu, a HDZ laže čim zine, isto kao onaj Tomašević. A oni se kao bore protiv onih koji šire laži.“, rekao je ironično Pernar.  No, jedno je sigurno – živimo u društvu satkanom od laži, tako da svatko tko govori istinu zapravo riskira da bude prokazan, jer na pozicijama moći su upravo lažovi koji glume da se bore za istinu. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Sustav je to izokrenutih vrijednosti u kojemu se jednom običnom prosječnom čovjeku nije lako snaći.

„Koliko je samo bilo laži kada se uvodio euro.“ , podsjetio je Pernar. Cijeli razgovor možete poslušati ispod teksta.

Izvor: YouTube Podcast Inkubator

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp