Nizozemska postaje prva zemlja u svijetu u kojoj će nestati vlasništvo nad automobilima

Nizozemska postaje prva zemlja u svijetu u kojoj će nestati vlasništvo nad automobilima

Nizozemska će biti jedna od prvih zemalja u svijetu u kojoj će nestati vlasništvo automobila, predviđa Siemens.

Siemens je jedan od globalnih pionira u području mobilnosti kao usluge. Nizozemska je bila prva zemlja u kojoj je ova platforma pokrenuta diljem zemlje u ime NS-a i gradskih prijevozničkih tvrtki HTM i RET.

Olivier Gueydan, voditelj nizozemskog ogranka Siemens Mobility, rekao je za AD da će automobil “postupno nestati” kao osobno prijevozno sredstvo. “Budućnost je u putovanju od mjesta do mjesta bez posjedovanja automobila. “Možete vidjeti da mnogi mladi ljudi nisu zainteresirani za posjedovanje automobila.”

Siemens je također predvidio da će samovozeći automobili i kombiji pomoći u smanjenju vlasništva automobila. “Doći će, i to prije nego što mislite. Tko bi prije 15 godina rekao da se mnogi automobili mogu sami parkirati, a ne samo luksuzni modeli? kaže Gueydan.

Poruka je jasna: nećete posjedovati ništa i biti sretni s tim, stoji na web stranici Autobahna.

“Nizozemska je prva zemlja koja se odrekla vlasništva automobila. Veći porezi na potrošnju, manje parkirnih mjesta i veći porezi na vozila trebali bi ga učiniti (financijski) neprivlačnim,” odgovara Jeffrey Zanoni, pristaša stranke FVD u Zoetermeeru. 

Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.  


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp