Papa Franjo će održati govor na Clintonovoj globalnoj inicijativi 2023.

Papa Franjo će održati govor na Clintonovoj globalnoj inicijativi 2023.

Clintonova globalna inicijativa (CGI) 2023. objavila je da će papa Franjo sudjelovati na ovogodišnjem summitu 18. i 19. rujna u New Yorku.

Papa će se pridružiti drugim globalistima putem daljinske veze kako bi razgovarali o temama poput klimatskih promjena, rodno uvjetovanog nasilja i dugoročnih napora za obnovu Ukrajine.

Događaj će započeti ‘posebnim razgovorom’ s Billom Clintonom.

Prema priopćenju za tisak : “ CGI 2023 započet će u ponedjeljak u 9:15 ujutro ET s posebnim razgovorom između bivšeg predsjednika Clintona i Njegove Svetosti pape Franje putem daljinske veze, o tome što je potrebno za nastavak najhitnijih globalnih izazova našeg vremena poput klimatskih promjena, izbjegličke krize, dobrobiti djece te misije i projekata dječje bolnice Bambino Gesù “

TGP izvještava: Događaj će također sadržavati popis globalista, uključujući Janet L. Yellen, američku ministricu financija; Gavin Newsom, guverner Kalifornije; Jen Psaki, bivša tajnica za tisak Bijele kuće i sadašnja voditeljica MSNBC-a; Gretchen Whitmer, guvernerka, Michigana; Ruth Porat, predsjednica, glavna direktorica za ulaganja i glavna financijska direktorica Alphabeta i Googlea; Dana Perino, suvoditeljica America’s Newsrooma i suvoditeljica The Five na FOX News Channelu; i drugi.

Papino sudjelovanje na događaju čiji je domaćin zaklada s poviješću političkih zapleta postavlja pitanja o sve većem prodoru Vatikana u globalnu politiku. Kritičari tvrde da bi se papin angažman mogao smatrati odobravanjem programa Zaklade Clinton.

U srpnju se Francis sastao s Billom Clintonom i Alexom Sorosom u svojoj rezidenciji u Casa Santa Marta. Rijetko tko je u proteklih 40 godina nanio više štete zapadnom svijetu i civilizaciji od Georgea Sorosa, Alexova oca, a ipak ih je papa dočekao raširenih ruku.

Također, Franjo se u lipnju susreo s brazilskim marksističkim predsjednikom Lulom da Silvom u Vatikanu. Dvojica južnoameričkih ljevičara podijelili su poljubac.

prošlog mjeseca papa Franjo napao je konzervativne katolike u SAD-u tijekom susreta s isusovcima. Franjo je rekao da su američki konzervativni katolici “nazadni” u svom razmišljanju i da su vjeru zamijenili ideologijom.

“Papa Franjo osudio je “zaostalost” nekih konzervativaca u Katoličkoj crkvi u SAD-u, rekavši da su vjeru zamijenili ideologijom i da ispravno razumijevanje katoličke doktrine omogućuje promjenu tijekom vremena”, izvijestio je AP.

“Franjini komentari bili su priznanje podjela u Katoličkoj crkvi u SAD-u, koja je bila podijeljena između progresivnih i konzervativaca koji su dugo nalazili podršku u doktrinarnim papinstvima sv. Ivana Pavla II. o spolnom braku”, dodali su mediji.


Pažnja:
Epoha se svakodnevno nalazi na meti sveprisutnih cenzora koji svim sredstvima rade na našem gašenju kao alternativnog medija koji djeluje potpuno neovisno i nije ni pod čijom kontrolom. Ukoliko vam se sviđa naš rad možete nas podržati skromnom donacijom, jer svaki vaš cent presudan je u našem opstanku.  

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp