Nekoliko neidentificiranih letećih objekata srušilo se u i oko sjevernog iranskog grada Gorgan

Nekoliko neidentificiranih letećih objekata srušilo se u i oko sjevernog iranskog grada Gorgan

Nekoliko neidentificiranih letećih objekata srušilo se u i oko sjevernog iranskog grada Gorgan, izvijestila je 18. rujna novinska agencija Fars povezana s IRGC-om.

Nema izvještaja o žrtvama, a lokalna policija otad je otpremila metalni detritus iz grada. Video izvještaji iz grada pokazuju znatnu štetu na području, uključujući poslovne i stambene stanove, s šrapnelima koji pogađaju krovove zgrada.


Nekoliko video reportaža iz grada prikazuje projektile koji padaju s neba, pogađajući i urbana i ruralna područja oko Gorgana.


Unatoč izvješćima određenih novinskih agencija, uključujući IRNA-u, u kojima se sugerira da je srušeni neidentificirani zračni projektil (UAP) bio dron, nekoliko kasnijih izvješća sugerira da ostaci izgledaju slično raketi Shahab-3.


Nakon eksplozije neidentificiranog letećeg objekta u Gorganu, šef pravosuđa Golestana, Heydar Asiyabi, najavio je pokretanje sudske istrage o incidentu.


Asiyabi je u pratnji pokrajinskog tužitelja i vojnog tužitelja Golestana promptno stigao na mjesto događaja ubrzo nakon događaja.


Izjavio je da su potrebni sudski nalozi u vezi s tim pitanjem brzo izdani.

Kako bi se osigurala procesna dosljednost i jedinstvo, odlučeno je da će tužitelj i vojni časnici koordinirati sve poslove s pokrajinskim vojnim tužiteljem.


Kasnija fotografija s mjesta događaja prikazuje projektil u jednoj od Gorganovih šuma u nečemu što se čini kao višestruko udarno slijetanje raketa na to područje.


Šef pravosuđa Golestana potvrdio je da je pokrenut sudski slučaj na vojnom sudu Gorgan. Slučaj trenutno razmatra specijalni tužitelj iz vojne pravosudne organizacije oružanih snaga pokrajine Golestan.


Očevidci na terenu pokazuju da su dijelovi objekta pali na više lokacija u gradu, uzrokujući štetu na objektima. Izdani su potrebni nalozi za naknadu štete.

Uzrok incidenta Gorgan, kako ga je opisao glasnogovornik MORH-a, još nije poznat.


General Talaei Nik, glasnogovornik Ministarstva obrane, osvrnuo se na jutarnji incident u Gorganu, pojasnivši da je tijekom rutinskog testiranja bespilotnih letjelica i raketnih sustava u pustinjskom području jedan od sustava doživio tehnički kvar.


To je dovelo do toga da je skrenuo s planirane putanje, što je rezultiralo padom dijelova sustava u raznim područjima grada Gorgan.


Uvjerio je da su namjenski spasilački i operativni timovi trenutačno na licu mjesta i skupljaju ostatke.


Naglašavajući da se takvi testovi sustava bespilotnih letjelica rutinski provode u pustinjskim regijama unutar zemlje, Talaei Nik je napomenuo da tehnički kvarovi tijekom takvih testova nisu neuobičajeni i događaju se globalno.


Talaei Nik je rekao da je jedan od tih sustava doživio kvar, što je dovelo do pada njegovih dijelova u i oko Gorgana.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp