Kako se na graničnom prijelazu Hrvatske i BiH dogodila pucnjava između policije i migranata

Kako se na graničnom prijelazu Hrvatske i BiH dogodila pucnjava između policije i migranata

Kako se na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH dogodila pucnjava između policije i migranata.

Pretpostavlja se da je riječ o skupini migranata za kojima policija traga već nekoliko tjedana. Riječ je o organiziranoj skupini Afganistanaca koji su počinili niz kaznenih djela, uključujući otmicu, iznudu, maltretiranje.

Pucnjavu na granici Hrvatske i BiH potvrđuje i MUP-USK.

Prijavu je podnijela hrvatska policija policiji BiH. Od tog momenta policija u BiH uključila se u ovaj slučaj, istakao je za RTVUSK Jusuf Mešić, načelnik sektora krim policije MUP-a USK-a.

Pretpostavlja se da je riječ o skupini migranata za kojima policija traga već nekoliko tjedana. Riječ je o organiziranoj skupini Afganistanaca koji su počinili niz kaznenih djela, među kojima su otmice, iznude, maltretiranja, što je vidljivo iz video zapisa do kojih je došla kantonalna policija, koja aktivno traga za ovom kriminalnom skupinom.

Podsjetimo, na graničnom pojasu kod granice Hadžin Potok s bosanskohercegovačke strane i Bogovolje s hrvatske strane došlo do pucnjave.

Mnogo detalja je nejasno, ali ono što je sigurno, je da su migranti koji su ilegalno prešli granicu pucali iz vatrenoga oružja, a da je taj metak završio u krošnji, ali u blizini glava specijalca hrvatske policije.

Niko od policijskih službenika nije povrijeđen, kazao je novinarima nakon incidenta Davor Božinović, hrvatski ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp