Tucker Carlson otkriva da je Duboka država zaustavila njegov intervju s Putinom

Tucker Carlson otkriva da je Duboka država zaustavila njegov intervju s Putinom

Neimenovane osobe u Washingtonu spriječile su Tuckera Carlsona da intervjuira ruskog predsjednika Vladimira Putina, prema bivšem voditelju Fox Newsa koji je rekao da je Duboka država odlučna slomiti alternativne medije i obnoviti naslijeđene medije uz potpunu kontrolu nad narativom.

“Pokušao sam intervjuirati Vladimira Putina, a američka me vlada spriječila”, otkrio je Carlson u intervjuu za švicarski časopis Die Weltwoche objavljenom u četvrtak. Carlson je također rekao da se osjeća iznevjerenim zbog nedostatka potpore drugih američkih novinara za njegovu situaciju.

Rekao je: “Mislim da nitko nije rekao ‘čekaj malo. Možda mi se ovaj tip ne sviđa, ali on ima pravo intervjuirati koga god želi, a mi imamo pravo čuti što Putin kaže’. 54-godišnjak je dodao: “Nije vam dopušteno čuti Putinov glas. Jer zašto? Nije bilo glasanja o tome. Nitko me nije pitao.”

Carlson nije razradio pojedinosti o tome kako ga je vlada spriječila da intervjuira Putina za njegovu emisiju na Twitteru X, ali čini se da je sugerirao da je Bidenov režim taj koji stoji iza cenzure.

“Ja sam američki građanin”, rekao je Carlson za Die Weltwoche. “Ja sam puno lojalniji Amerikanac od, recimo, Joea Bidena ili Kamale Harris, koji čak nisu ni odrasli u ovoj zemlji; odrasla je u Kanadi. A oni mi govore kako je to biti lojalan Amerikanac?”

Carlson – prethodno najveća zvijezda Fox Newsa – razišao se s emiterom u travnju, ubrzo nakon što se informativna mreža nagodila za 787,5 milijuna dolara u tužbi s tvrtkom za glasačke strojeve Dominion Voting Systems. Fox News je u nekim svojim emisijama redovito raspravljao o tvrdnjama da su Dominionovi strojevi bili uključeni u ‘namještanje’ američkih predsjedničkih izbora 2020. godine.

Carlsonov show Tucker Carlson Tonight, tijekom kojeg je često raspravljao o temama poput spola, rase, seksualnosti i ‘probuđene’ ideologije, posebno je spomenut u tužbi Dominiona.

Otkako je napustio Fox News, Carlson je emitirao skraćene verzije svoje emisije vijesti na X (bivši Twitter) koje redovito privlače desetke milijuna pregleda.

U međuvremenu, ruski TV informativni kanal Rossiya 24 emitirao je najavu za vikend emisiju za koju kaže da će je voditi Carlson. Promocija je prvi put emitirana ranije ovog mjeseca i ponovno 22. rujna zajedno s riječima “za vikend”. Dodaje se da “visokoprofilni američki voditelji prelazi na drugu razinu. Ovdje.”

Rossiya 24 nije navela kada će serija debitirati niti hoće li to biti originalni sadržaj ili prevedene verzije Carlsonovih X emisija.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp