John Kerry u prijevodu kaže: “Glad je u redu, sve dok možemo spasiti klimu.”

John Kerry u prijevodu kaže: “Glad je u redu, sve dok možemo spasiti klimu.”

John Kerry, posebni izaslanik američkog predsjednika Joea Bidena za klimatska pitanja, rekao je na summitu o klimi u Washingtonu da je poljoprivreda odgovorna za 26 do 33 posto globalnih emisija Co2.

“Ne možemo postići neto nulu ako poljoprivreda nije dio rješenja”, rekao je Kerry.

Istaknuo je da je svjetska populacija sada prešla granicu od osam milijardi. Samo emisije iz prehrambenog sustava dovele bi do pola stupnja zagrijavanja do sredine stoljeća ako se ništa ne promijeni, rekao je bivši ministar.

Izvanredni klimatski lažov, John Kerry: Poljoprivredna industrija mora biti uništena da bi se postigla Net Zero.

“Poljoprivreda doprinosi oko 33% svih svjetskih emisija. I ne možemo doći do Net Zero – nećemo obaviti ovaj posao – ako poljoprivreda nije u središtu toga kao dio rješenja.”

“Ne možete nastaviti zagrijavati planet i očekivati ​​da ćete ga hraniti u isto vrijeme. To ne ide. Dakle, moramo smanjiti emisije iz prehrambenog sustava.”

Ako se Zemlja zagrije za 2 stupnja, još 600 milijuna ljudi možda neće imati dovoljno hrane, rekao je Kerry. Ne možete nahraniti svijet i zagrijati ga u isto vrijeme, rekao je. “To ne funkcionira.”

Stoga moramo smanjiti emisije iz prehrambenog sustava kako ne bismo prešli granicu od 1,5 stupnjeva zagrijavanja, rekao je Kerry.

Ironično, dodao je da se gotovo sve što se predviđalo u proteklih 30 godina sada ostvaruje. (Nije spomenuo što je točno izašlo).

Član parlamenta Pepijn van Houwelingen (FVD) izrazio je iznenađenje izjavama Bidenovog izaslanika za klimu. “On kaže bez treptaja da je nametnuta glad u redu, sve dok možemo ‘spasiti klimu’.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp