Davidu Ickeu i dalje će biti zabranjeno putovanje u schengenski prostor

Davidu Ickeu i dalje će biti zabranjeno putovanje u schengenski prostor

Krajem prošle godine sudac je odbio zahtjev britanskog “teoretičara zavjere” Davida Ickea za ulazak u Nizozemsku. Zabrana ulaska Ickeu u schengenski prostor do danas nije ukinuta.

Icke je želio otputovati u Nizozemsku u studenom kako bi govorio na mirovnim demonstracijama Samen voor Nederland u Amsterdamu. Državni tajnik za pravosuđe i sigurnost tada mu je odbio ulazak u Nizozemsku (i sve zemlje schengenskog prostora).

Državni tajnik Ickea vidi kao “širitelja teorija zavjere”. Njegov ulazak predstavlja prijetnju javnom redu.

Icke je uvjeren da u njegovom slučaju nema razloga da mu se zabrani ulazak te da je državni tajnik zlouporabio ovlasti. Uložio je žalbu koja je jučer održana. Očekivano, sudac je stao na stranu vlade.

“Prirodno. Nizozemska – kao i sve više i više zemalja – nije demokracija. To nije slobodno društvo, nego fašistička država. “Pretvara se da je slobodno društvo kako bi sakrila činjenicu da je fašistička država”, odgovara Icke u video poruci.

“Mediji su me demonizirali tri tjedna. Nikad me nisu pitali za odgovor”, dodaje.

Redateljica Christianne van Wijk bila je prisutna u sudnici i primijetila je da je sutkinji bilo malo neugodno dok je čitala presudu. Icke je samo rekao: “I s pravom.”

“Da je sudac presudio u moju korist, u Nizozemskoj bi izbio veliki politički skandal malo prije izbora.” Pritisak na suca bio je shodno tome velik.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp