Tragedija u SAD-u: Dvomjesečna beba umrla od trovanja aluminijem uslijed cijepljenja

Tragedija u SAD-u: Dvomjesečna beba umrla od trovanja aluminijem uslijed cijepljenja

Mali Sawyer imao je samo 62 dana. Umro je od trovanja aluminijem izazvanog nizom cijepljenja za dojenčad. To je sadržavalo količinu metala koja bi bila otrovna čak i za odrasle. Maleni je već bio na liječenju virusne infekcije koja ga je već oslabila.

Mali Sawyer umro je 28. listopada 2022., samo 34 sata nakon što je primio planirana cijepljenja u djetinjstvu. Ali roditelji dječaka, koji je imao samo 62 dana, morali su čekati gotovo godinu dana na toksikološki nalaz kako bi konačno utvrdili uzrok smrti: trovanje aluminijem. Bilo je prisutno punih 95 mikrograma aluminija po litri krvi. Tome je pridodano liječenje virusne infekcije, što je dodatno pogoršalo stvari. O cijelom slučaju izvještava “ The Defender ”:

20. listopada 2022. Melissa [čija je majka, ur. Urednik] Sawyer liječniku o upornom osipu oko gornjeg dijela tijela. Liječnik je dijagnosticirao virusnu infekciju, dao Melissi ljekovitu kremu i zamolio je da prati Sawyerovu temperaturu zbog moguće groznice. Točno tjedan dana kasnije, Melissa je otišla istom pedijatru na pregled djeteta, gdje je liječnik inzistirao da Sawyer primi predviđena dječja cjepiva, unatoč Melissinoj suzdržanosti i iako je beba još uvijek imala osip. Među njima su: RotaTeq (protiv rotavirusa), Hib (protiv Haemophilus influenzae b), Prevnar 13 (protiv 13 vrsta pneumokoknih bakterija) i Pediarix (protiv difterije, tetanusa, hripavca, hepatitisa B i dječje paralize).

Dati već oslabljenom djetetu cijeli niz cjepiva koja bi dodatno opteretila njegov imunološki sustav očito nije bila dobra ideja. Osim toga, ta su cjepiva sadržavala previše aluminija, što je u konačnici izazvalo trovanje i navodno dovelo do smrti oslabljenog djeteta. Bila je to duga bitka da se konačno dobije toksikološki test krvi, a time i visok stupanj sigurnosti da su cjepiva odgovorna za smrt malog Sawyera.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp