Digitalni novac središnje banke i digitalni ID označavaju potpunu kontrolu nad našim životima

Digitalni novac središnje banke i digitalni ID označavaju potpunu kontrolu nad našim životima

Uz digitalni novac središnje banke (CBDC) i digitalni ID, globalisti mogu steći potpunu kontrolu nad vašim privatnim financijama i osobnim životom. Iznad svega, međutim, može se koristiti i za izračunavanje “klimatskih točaka” i tako uspostaviti potpunu klimatsku diktaturu. A vaš osobni kreditni rezultat također odlučuje o tome kamo možete ići, a kamo ne.

Zamislite svijet u kojem svaka roba i svaka usluga ne samo da ima cijenu izraženu u monetarnim terminima (kao što su euri, franci ili dolari), već ima i “klimatske bodove”. Sustav poput onog koji vidite s karticama kupaca iz lanaca supermarketa, na primjer, gdje također dobivate “bonus bodove” za kupovinu. Samo u mnogo većoj i sveobuhvatnijoj mjeri, koja čak nadilazi dimenzije kineskog “socijalnog kreditnog sustava”.

Ako postoji samo digitalni novac u obliku vladinog digitalnog novca središnje banke (CBDC), kojim se upravlja putem centraliziranog novčanika (koji je povezan s vašim bankovnim računom, vašim Paypal računom i drugim novčanicima i sustavima plaćanja putem vašeg digitalnog ID-a, za primjer), da je lako uspostavitiJer svaki proizvod i svaka usluga može imati novčanu cijenu kao i druge cijene. Također je moguće učitati određeni broj “klimatskih bodova” na svoj račun svaki mjesec koristeći svoj digitalni ID.

Sada zamislite da svaki mjesec dobijete 1000 takvih klimatskih bodova. Sada, primjerice, kilogram krumpira košta 3 eura i 0,5 klimatskih bodova, litra mlijeka 1,50 eura i također 0,5 klimatskih bodova, kilogram junetine 10 eura, ali jednako 10 klimatskih bodova, a litra benzina 2 eura. i također 10 klimatskih bodova.

Ovisno o tome što kupite, bodovi će se oduzeti od vašeg “klimatskog budžeta”. To može ići toliko daleko da, ovisno o vašem osobnom kupovnom ponašanju, imate još dovoljno novca na računu npr. 20. u mjesecu, ali ako ste već potrošili svoju kvotu klimatskih bodova, nećete si moći kupiti ništa za jelo, iako zapravo još uvijek imate dovoljno novca. To zapravo čini vaš vlastiti novac bezvrijednim – osim ako ga ne koristite za kupnju dodatnih klimatskih točaka od drugih ljudi koji ih ne koriste toliko.

Zasigurno možete zamisliti koliko ćete takvih klimatskih točaka morati imati da biste, primjerice, kupili automobil ili rezervirali putovanje avionom za godišnji odmor. A sada zamislite trodijelni sustav u kojem, osim vašeg novca i vaših klimatskih bodova – slično kao u Narodnoj Republici Kini – imate i svoj “socijalni kreditni” rezultat (društveni SchuFa, da tako kažemo).

Ovisno o tome jeste li u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni, bit ćete podložni određenim ograničenjima. Sada možda imate dovoljno novca i dovoljno klimatskih bodova, ali kao kritički duh koji je sudjelovao u demonstracijama protiv ovog opresivnog sustava, vaš je rezultat tamo skliznuo u žuto ili čak crveno područje, zbog čega više ne smijete rezervirati putovanja u inozemstvu ili su vam svi pristupi restoranima odbijeni. Zabrana napuštanja vašeg “grada od 15 minuta” također bi bila zamisliva kao jedna od sankcija za “nedolično ponašanje”.

Kao što vidite, pokušaj uvođenja takvih digitalnih valuta i osobnih iskaznica uključuje više od puke opće kontrole nad vašim novcem i potrošnjom. Ne radi se (samo) o ušutkavanju kritičara režima i sustava mogućim zamrzavanjem računa. Dapače, riječ je o masovnom programu preodgoja u duhu globalista, koji ima za cilj natjerati ljude da manje konzumiraju meso i druge životinjske proizvode te da prestanu koristiti fosilna goriva. Perfidan sustav uspostave sveobuhvatne klimatske diktature.

Ako se cijela stvar uvede na globalnu razinu zahvaljujući digitalnoj iskaznici, nećete je moći izbjeći ni tako da se, primjerice, odvezete preko granice i natočite auto u susjednoj državi ili kupite koju šniclu. Vaši klimatski bodovi tada će vrijediti diljem svijeta i naplaćivat će se u skladu s tim. Je li ovo “vrli novi svijet” koji zamišljate za sebe i svoju djecu?

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp