Migracije ili zamjena stanovništva?

Migracije ili zamjena stanovništva?

Godinama se u praksi vidi da schengenski sustav koji je trebao štititi zemlje i ljude članica EU nešto sasvim drugo od onoga što se proklamiralo. Svakodnevno kretanje migranata koji ulaze na prostor EU iz Grčke ili Italije nastavlja se kroz bezbrojne livade, kukuruzišta, šume, rijeke i potoke kako bi oni stigli do željenog cilja, a to je prije svega Njemačka.

Zašto Njemačka? Zato što ona svake godine treba oko 700 tisuća novih radnika, jer isti broj svake godine odlazi u mirovinu, a ona nema takav kapacitet demografske obnove. U tom smislu, sve zemlje koje migrantima stoje na putu do Njemačke su poput švicarskog sira kroz čije rupe oni bez problema prešutno prolaze pri čemu se sve policije “prave blesave” i puštaju ih dalje ili ih uopće ne zaustavljaju.

To je taj bazen jeftine radne snage za održavanje konkurentnosti Njemačke. Umjesto da ti radnici dolaze na uljudan, civilizacijski način unaprijed iskomuniciran sa zemljama njihova porijekla i zavodima za zapošljavanje, a potom prevezeni nekim transportnim sredstvom – oni dolaze sami, nema troškova prijevoza i ostaloga. Tako podsjećaju na moderno roblje koje ne treba “hvatati” više po Africi i drugdje, već ono o svom trošku dolazi u bogate zemlje EU. E, sada kada je veća kriza na pomolu, javlja se sve ovo kao sve veći problem i to kao društveni, politički, kulturni…

Krupni kapital na migrante gleda kao na obični input koji treba odraditi određene poslove, a kako će sve to funkcionirati na razini lokalne zajednice i čitave zemlje glede različitosti kultura, religija, tradicije i ostaloga, to njih nije briga.

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel pred svoj odlazak je priznala da je bila u zabludi glede uspješnosti integriranja, misleći da će njena politika “multi-kulti” biti dobro rješenje. Zapad, odnosno EU demografski pada, a individualizam kao trend politika okreće leđa životu – djeci. Nije li sve ovo kazna Zapadu za poremećeni sustav vrijednosti?

Postavlja se elementarno pitanje: zašto veće multinacionalne kompanije s prostora EU nisu ulagale u zemlje iz kojih dolaze migranti i tako ostvarile svoje interese, a radnicima omogućile da rade u svojim zemljama? E, to je pravo pitanje na koje se ne odgovara. No, sve veći problemi s ubrzanom promjenom demografske strukture i sve češći incidenti govore da je ovo veliki problem za EU.

No, nas u Hrvatskoj zanima prije svega sigurnost naših građana koja je sve ugroženija. Vlada izjavljuje da je “sve pod kontrolom”, što je laž. Situacija na terenu je potpuno drugačija o čemu svjedoče ljudi s najživlje migrantske rute, a to je ona preko Banije, prema Karlovcu, Slunju…

Razmjeri migracija imaju odlike seobe naroda i to jasno treba reći. Prisjetimo se koliko je Vlada na sve bubnjeve veličala svoje postignuće ulaska Hrvatske u Schengen. Koga u Hrvatskoj štiti takav Schengen? Sve dok se migranti mogu zaposliti u Njemačkoj i par bogatijih zemalja stvar će kako tako funkcionirati.

Kada to ne bude tako, a to je pred nama, onda će se problemi dramatično brzo razvijati. To znači da će Hrvatska postati tzv. hot spot, a to znači da će druge zemlje moći vratiti sve one migrante koji su upisani na nekom mjestu u Hrvatskoj. A mi smo mala zemlja! Doduše, slobodnog prostora ima dosta od puste Banovine do dobrim dijelom ispražnjene Slavonije, Like i Baranje itd. Je li opcija zamjene stanovništva u većim razmjerima uistinu realna? Kada sagledamo sve turbulencije u svijetu i EU onda je ta opcija realna, a posebno kada znamo da se sadašnja Vlada o svemu više brine nego o sigurnosti svoga naroda. Ona se u stvari već poodavno odnarodila.

Schengen je za Hrvatsku farsa jer se naveliko prolazi prema Zapadu svaki dan. Ovakvom verzijom Schengena, gdje bi Hrvatska postala hot spot za migrante, vraćaju nas u vrijeme Vojne krajine kada je Hrvatska uistinu bila predziđe i sigurnosni štit Zapada od Osmanskog carstva. Sada se broj zemlja samo proširio.

Već je počelo. Slovenija uvodi tzv. kontrolne punktove, a prije je postavila žicu, kao i Mađarska. Druge zemlje također uvode slične mjere. Svi će se oni na neki način izvući, a nama će natovariti ogroman problem.

Zato Hrvatska uz novu vladu treba što prije učvrstiti svoje granice i održavati sigurnost svih naših ljudi. U suprotnom, imat ćemo ogromne probleme.

Izvor: Promijenimo Hrvatsku (tekst); RadioGenoa Telegram (video)

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp