Policija razbila veliki pedofilski lanac u Disneyju, direktori uhićeni

Policija razbila veliki pedofilski lanac u Disneyju, direktori uhićeni

Policija u Floridi upravo je objavila rezultate rekordne operacije trgovine ljudima u seksualne svrhe u kojoj su sudjelovali pedofili u Disneyju.

Ilegalni stranci, srednjoškolski profesor i tri direktora Disneyja bili su među više od 200 uhićenih tijekom operacije trgovine ljudima u svrhu seksa u okrugu Polk na Floridi.

Šerif okruga Polk Grady Judd izjavio je tijekom konferencije za novinare da je operacija ranije ovog mjeseca dovela do uhićenja 219 osoba.

Prema vlastima, operacija je bila najveće hapšenje trgovine ljudima u povijesti okruga Polk.

Prema bombaškom izvješću NeonNettlea, šerif Judd je detaljno opisao rezultate operacije, rekavši da je od 119 prostitutki koje su uhićene tijekom operacije koja je započela prošlog tjedna, 21 bila moguća žrtva trgovine ljudima.

Dvojica osumnjičenika optužena su za trgovinu ljudima, a obojica su ilegalno boravili u SAD-u.

Freddy Escalona (30) i Maria Guzman (36) optuženi su za trgovinu ljudima i stjecanje prihoda od prostitucije.

Policija je rekla da je Escalona posudio novac žrtvi da popravi svoje vozilo.

No, nakon što mu nije mogla vratiti novac, on ju je navodno natjerao na prostituciju.

Kada je Escalona odvezao žrtvu na tajno mjesto, on je priveden.

Zatim je priznao detektivima da je imao “nekoliko ženki s kojima je radio” ili da su mu platile da ih transportira i čuva, rekao je Judd.

Guzman je također navodno trgovao dvije žrtve iz hotela u Orlandu.

On je bio odgovoran za namještanje njihovih “izlazaka” i profitiranje od novca koji su zaradili.

Juddov ured rekao je da su 83 osumnjičenika uhićena za navođenje na prostituciju; Uhićeno je još 17 osumnjičenika, od kojih je petero steklo prihod od prostitucije ili pomaganja i poticanja prostitutki, a osam ih je odvoženo na tajno mjesto.

Istražitelji su tijekom akcije ukupno prijavili 44 kaznena djela i 242 prekršaja.

“Ne samo da smo tijekom ove operacije uhitili više osumnjičenih nego ikada prije, identificirali smo 21 žrtvu trgovine ljudima; tijekom slične operacije u veljači identificirali smo 24 žrtve”, rekao je Judd.

“To je 45 žrtava koje smo uspjeli identificirati ove godine.

“Vrijedni odnosi koje imamo s organizacijama socijalne službe koje nam se pridružuju u ovim operacijama omogućuju ovim ženama da dobiju pomoć i da se emancipiraju od ovakvog načina života.”

Od uhićenih, njih 35 se sumnjiči da su ilegalno boravili u zemlji, a dolaze iz zemalja Kube, Čilea, Venezuele, Meksika, Gvatemale, Kolumbije ili Bahama.

Četrdeset jedan osumnjičenik priznao je detektivima da su u braku; 13 je reklo da je primilo pomoć vlade, 42 su donijeli ilegalnu drogu na tajnu lokaciju; dvojica su imala vatreno oružje; 18 ih je bilo iz drugih država; najstarija uhićena osoba bio je 76-godišnji Frank Bydairk; a najmlađa je bila 18-godišnja Latrice Vilsaint.

Dok je razgovarao s novinarima u četvrtak, Judd je rekao da je jedan muškarac koji je uhićen ostavio svoju jednogodišnju kćer samu kod kuće dok je on otišao na seks u okrug Polk.

Dok je razgovarao sa zastupnicima, kazao je Judd, muškarac je rekao da nije ostavljao svoje dijete samo kod kuće jer ju je “pas promatrao”.

Tijekom operacije uhićen je i Russell Rogers iz Winter Havena.

Judd je rekao da je Rogers sportski direktor u školi Vanguard i učitelj u srednjoj školi Auburndale REAL Academy.

Prema Juddovim riječima, Rogers je oženjen i ima troje djece.

“Ovaj tip sada trenira u okružnom zatvoru”, rekao je Judd.

“Ne mogu vjerovati da želimo nekoga ovakvog u blizini naše djece.”

FOX 13 Tampa Bay  izvijestio je  da su škole okruga Polk izjavile da su bile razočarane saznanjem da se jedan od njihovih zaposlenika ponašao na takav način.

“Biti nastavnik je razumijevanje da se od vas drže viši standardi za vaše postupke u učionici, kao i u zajednici”, rekli su dužnosnici okruga.

“Ove optužbe ne uključuju učenike, a Rogers nije bio na dužnosti kao učitelj, ali ovakvom ponašanju još uvijek nema mjesta u našem školskom sustavu.”

Rogers je, prema okrugu, angažiran u travnju 2013. i radio je za Real Academy od 2017.

Državne škole okruga Polk rekle su postaji da napreduju s procesom otkazivanja Rogersova zaposlenja u okrugu.

Šerifov ured je rekao da su trojica osumnjičenih zaposlenici Disneyja, a drugi je radio u Disneyjevom hotelu.

“Ovaj tip ima marshmallows umjesto mozga”, rekao je Judd dok je govorio o čovjeku koji je vidio policiju i gledao muškarca i ženu kako ulaze u sobu.

Kad njih dvoje nisu izašli, dodao je Judd, čovjek je ušao unutra jer je mislio da je na njega red.

U sedmodnevnoj operaciji pomogli su detektivi iz ureda šerifa okruga Lake, kao i policijskih odjela u Auburndaleu, Bartowu, Davenportu, Lakelandu, Lake Hamiltonu, Lake Walesu, Winter Havenu i Zephyrhillsu.

Nekoliko drugih agencija je pomoglo, uključujući Odjel za djecu i obitelji Floride i organizacije za socijalne usluge kao što je One More Child.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp