Putin je naredio prvu nacionalnu nuklearnu vježbu, testiranje nuklearne bombe u Arktičkom krugu

Putin je naredio prvu nacionalnu nuklearnu vježbu, testiranje nuklearne bombe u Arktičkom krugu

Rusija će održati svoju prvu nacionalnu vježbu koja će simulirati široko rasprostranjene nuklearne napade na zemlji, piše dnevnik Magyar Hirlap.

Jednodnevna vježba nuklearnog udara temeljila se na pretpostavci da će NATO izvesti nuklearni napad na Rusiju, uništivši 70 posto ruskih stambenih objekata i objekata za održavanje života. Prema scenariju, u zemlji se uvodi izvanredno stanje i naređuje puna mobilizacija. 

Test će također modelirati sekundarnu prijetnju koju predstavljaju oštećenja nuklearnih elektrana i drugih ključnih objekata.

Državne i regionalne vlasti morat će organizirati timove za hitno spašavanje kako bi osigurali hranu, medicinske potrepštine i zaštitu od zračenja.

Prema pripremnom dokumentu, potrebno je pripremiti se za eskalaciju rata, uključujući globalni sukob koji uključuje nuklearne sile.

Trajno preseljenje stanovništva iz ugrožene zone bit će slično Černobilu, uključujući unutarnje preseljenje stanovništva u neviđenim razmjerima.

Putin se u međuvremenu seli u jedan od svojih nuklearnih bunkera diljem zemlje kako bi izbjegao simulirani nuklearni Armagedon. U slučaju pravog nuklearnog rata ima flotu zrakoplova Il-80 Maxdome “Doomsday” koji mogu djelovati kao centar za kontrolu zračnog prostora.

Vježba se održava četiri dana prije Putinova 71. rođendana.

Ne samo da se na nacionalnu vježbu katastrofe gleda kao na vježbu nuklearnog rata, već su u tijeku i pripreme za testiranje nuklearne eksplozije u Arktičkom krugu.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je Novu Zemlju u kolovozu, signalizirajući da bi se testovi mogli uskoro nastaviti nakon desetljeća duge stanke.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp