Ivan Vilibor Sinčić – Tonemo u globalističko jednoumlje i cenzuru. Tome se čvrsto suprotstavljam

Ivan Vilibor Sinčić – Tonemo u globalističko jednoumlje i cenzuru. Tome se čvrsto suprotstavljam

Europski akt o slobodi medija dovoljno govori kakav je to dokument – to što piše da će se provoditi u suradnji s organizacijama za provjeru činjenica, tzv. fact-checking. U Hrvatskoj je sloboda medija na jako niskim razinama. Javna poduzeća koja kontrolira hrvatska Vlada plaćaju obilato reklame brojnim medijima kako bi pisali u korist izrazito korumpirane Vlade.

Uz to Plenković ovih dana gura Zakon o medijima kojim se nakladniku daje pravo da svojevoljno i bez objašnjenja odbije objaviti novinarski prilog i kojim se nameće obaveza novinaru da uredniku otkrije svoj izvor informacija. To nije ništa drugo nego legalizacija cenzure.

Brojni hrvatski portali imaju problema s distribucijom sadržaja zato što se služe društvenim mrežama poput Facebooka, a tamo ih opet sačekaju ovi nesnosni fact-checkeri. Dakle, o čemu mi svjedočimo ovdje kad govorimo o slobodi medija? Govorimo o eroziji pluralizma, o eroziji slobode izražavanja, govorimo o tome da se ne poštuje znanstvena rasprava, da se ne poštuje znanstvena metoda i demokracija. Vidjeli smo to i u korona krizi kako su se ti fact-checkeri ponašali. Tonemo, dakle, u jedno globalističko jednoumlje i cenzuru i to je stvarno sramota.

To je erozija pluralizma, erozija slobode izražavanja. Ne poštuje se znanstvena rasprava i demokracija.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp