Policija razbila veliki pedofilski lanac u Ohiju, uhićeno 160 trgovaca djecom

Policija razbila veliki pedofilski lanac u Ohiju, uhićeno 160 trgovaca djecom

Policija u Ohiu objavila je rezultate velike akcije pedofilskog lanca, koja uključuje uhićenja 160 pedofila i spašavanje više od 100 žrtava trgovine djecom u svrhu seksa.

Ogroman uspjeh jednotjedne operacije trgovine ljudima koja je trajala u cijeloj državi, nazvane “Operacija kupčevo kajanje”, objavio je ovog tjedna glavni državni odvjetnik Ohija Dave Yost.

Akcijom su se nastojale identificirati i spasiti žrtve trgovanja ljudima, uključujući i maloljetne osobe.

Cilj joj je bio uhititi trgovce seksom uključene u pedofilski lanac.

“Operaciju Buyer’s Remorse” vodili su Radna skupina za trgovinu ljudima jugoistočnog Ohija i lokalne agencije za provođenje zakona.

“Organi za provedbu zakona diljem Ohija udružili su se u zajedničkom nastojanju da zaustave potražnju koja potiče trgovinu ljudima”, izjavio je Yost u priopćenju za javnost.

“Uspjeh ove operacije ne mjeri se samo brojem uhićenja, već i resursima koji su ponuđeni preživjelima od trgovine ljudima i prikupljenim obavještajnim podacima koji će potaknuti dugoročne istrage.”

NN javlja: Vijest dolazi nakon izvještaja koji su prošli tjedan ukazivali da je došlo do velikog porasta broja nestale djece u Ohiju, kako je Neon Nettle ranije izvijestila.

Vlasti su upozorile na “izvanredan porast” nestale djece u državi.

AG Yostovo Povjerenstvo za istrage organiziranog kriminala iz Ohija (OOCIC) vodilo je operaciju koja se odvijala od 25. do 30. rujna.

Smanjenje je obuhvatilo nekoliko područja diljem države, uključujući Columbus, Cleveland, Toledo, Akron, Youngstown, Mariettu i Portsmouth.

Yost je otkrio da je operacija rezultirala s 160 uhićenja.

AG je rekao da su osumnjičenici sada u lisicama zahvaljujući koordiniranim “ubodima” koje provodi OOCIC-ovih osam radnih skupina za trgovinu ljudima i teške zločine.

Ove napore dodatno su pojačale brojne lokalne agencije za provođenje zakona koje su također provodile operacije protiv trgovine ljudima.

U sklopu dugotrajnih istraga koje su u tijeku, izvršene su pretrage 11 salona za masažu osumnjičenih za trgovinu ljudima.

Uhićeni su ljudi iz različitih sredina, otkrio je Yost.

Bivši policajci, hitna pomoć, medicinske sestre, odgojitelji, umirovljenici, samozaposleni pojedinci i vozači dostavljači, svi su uhićeni tijekom akcije.

Najmlađa uhićena osoba imala je 17, a najstarija 84 godine.

Službenici za provođenje zakona razgovarali su sa 104 osobe koje su preživjele trgovinu ljudima.

Žrtvama su potom pružene usluge zdravstvenih i socijalnih službi.

“Gotovo 100 agencija za provođenje zakona i uslužnih organizacija sudjelovalo je u ovoj operaciji – zahvalan sam za svakog partnera koji je posvetio svoje vrijeme i resurse, budući da svi igramo ključnu ulogu u borbi protiv trgovine ljudima”, dodao je Yost.

Snimka Bodycame koju je objavila policija prikazuje nekoliko osumnjičenika koji su uhićeni tijekom racija diljem države.

Ured AG Yost objavio je popis najvažnijih događaja iz operacije:

  • Radna grupa za trgovinu ljudima HEAL, koja se sastoji od šerifovih ureda Huron, Erie, Ashland i Lorain, zajedno s Radnom skupinom za trgovinu ljudima za sjeveroistočni Ohio, provela je nalog za pretres ilegalnog salona za masažu u okrugu Lorain. Nalog za pretres rezultirao je zapljenom više od 49.000 dolara i produžio aktivnu istragu o kriminalnim aktivnostima i potencijalnoj trgovini ljudima.
  • Policijska jedinica PACT odjela Columbus (Policija i zajednica zajedno) izvršila je 62 uhićenja u pet dana. Jedinica je dva puta istog dana uhitila Delberta Thomasa (75) iz Columbusa. Nakon prvog uhićenja, Thomas je pokušao platiti za seks u drugom dijelu grada i uhićen je drugi put. Jedinica PACT-a također je uhitila Josepha Henryja, 47, iz Columbusa, koji je registrirani seksualni prijestupnik.
  • Policijska uprava Toleda i američka granična patrola izdale su naloge za pretragu pet nedopuštenih salona za masažu. Pretres je doveo do zapljene 25.000 dolara i brojnih elektroničkih uređaja povezanih s poduzećima. Kwi Hood, Ziaojing Yuan, Chunya Jiao, Junjuan Tao, Young Stone i Xiaoyan Gou suočeni su s optužbama za promicanje prostitucije.
  • Regionalna radna skupina Summita za trgovinu ljudima izdala je četiri naloga za pretres ilegalnih salona za masažu u sklopu istraga koje su u tijeku. Sedam osoba koje su preživjele trgovinu ljudima dobile su socijalne usluge.
  • Ured šerifa okruga Madison uhitio je jednu osobu zbog kaznenog djela posjedovanja narkotika.
  • Radna skupina za trgovinu ljudima okruga Montgomery provela je operaciju Johna Stinga i uhitila Shawna Rykena, stožernog narednika, i Jasona Goinsa, bojnika iz američkihzračnih snaga, kao i Michaela Mastersona, administratora na Sveučilištu Dayton, i Ramesha Karki-a, profesora na Sveučilištu Indiana.
  • Radna skupina za trgovinu ljudima Mahoning Valleya uhitila je Jordana Pereza, 35, iz Masuryja, Ohio, pod optužbom za prostituciju i posjedovanje alata za kriminal. Perez je ponio vatreno oružje da plati za seks – ali nije ponio novac. Tvrdio je da je namjeravao platiti seksualne usluge putem web aplikacije.
  • Ured šerifa okruga Fairfield i policijska uprava Lancastera uhitili su Nicka Claybourna (29) iz Rushvillea pod optužbom da se bavio prostitucijom. Claybourn je učitelj šestog razreda u lokalnom školskom okrugu Fairfield Union.
  • Tijekom svoje operacije, radna skupina za trgovinu ljudima u jugoistočnom Ohiu imala je nekoliko susreta s pojedincima koji su doveli do uhićenja za kaznena djela. Ethan Ross, 22, iz Lowella, uhićen je na temelju aktivne tjeralice za otmicu, kazneno djelo prvog stupnja, i na temelju optužbe za kazneno djelo napada, kazneno djelo drugog stupnja. Jamey Lacy, 46, iz Zanesvillea, uhićen je i optužen za trgovinu drogom u zoni škole, kazneno djelo petog stupnja, posjedovanje kontroliranih supstanci, kazneno djelo petog stupnja, i nagovaranje, kazneno djelo trećeg stupnja. Radna skupina također je izvršila pretres sumnjivog salona za masažu u Belpreu.
  • Ured šerifa okruga Franklin i Odjel za javnu sigurnost ponudili su usluge za 37 potencijalnih žrtava trgovine ljudima tijekom dva jednodnevna terenska događanja.

“Naša poruka je jednostavna: Ne kupujte seks u Ohiju!” zaključio je Yost.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp