David Icke: “Zračno cjepivo” je tu i više nije potrebna igla da bi se mRNA tehnologija unijela u ljude

David Icke: “Zračno cjepivo” je tu i više nije potrebna igla da bi se mRNA tehnologija unijela u ljude

“Zračno cjepivo” je ovdje i može isporučiti mRNA tehnologiju u ljudsko tijelo bez ubrizgavanja iglom. MRNA se može isporučiti ravno u pluća i korištena je za “cijepljenje” miševa intranazalno.

Tim sa Sveučilišta Yale razvio je novu zračnu metodu za isporuku mRNA pravo u vaša pluća. Metoda je također korištena za intranazalno cijepljenje miševa, “otvarajući vrata za testiranje na ljudima u bliskoj budućnosti”.

Dok znanstvenici mogu slaviti ovaj izum kao prikladnu metodu za cijepljenje velikih populacija, skeptici su počeli izražavati očitu zabrinutost zbog potencijalne zlouporabe cjepiva koje se prenosi zrakom, uključujući mogućnost prikrivenih biopoboljšanja, koncepta koji je ranije bio predložen u akademskoj literaturi.

U istraživanju su znanstvenici koristili polimerne nanočestice za kapsuliranje mRNA, pretvarajući je u oblik koji se može inhalirati za isporuku u pluća. Courtney Malo, koja radi kao urednica u Science Translational Medicine, publikaciji koja je objavila studiju, objasnila je:

„Sposobnost učinkovite dostave mRNA u pluća imala bi primjenu u razvoju cjepiva, genskoj terapiji i još mnogo toga. Ovdje, Suberi et al. pokazalo je da se takva isporuka mRNA može postići inkapsulacijom mRNA od interesa unutar optimiziranih poli(amin-ko-ester) polipleksa [nanočestica].

MRNA isporučene polipleksom učinkovito su prevedene u proteine ​​u plućima miševa s ograničenim dokazima o toksičnosti. Ova je platforma uspješno primijenjena kao intranazalno cjepivo protiv SARS-CoV-2, izazivajući snažne imunološke odgovore koji su pružili zaštitu od naknadnih virusnih izazova.

Ovi rezultati naglašavaju potencijal ovog sustava isporuke za primjene cjepiva i šire.“

Tim, koji je predvodio stanični i molekularni fiziolog Mark Saltzman, tvrdi da je inhalabilno mRNA cjepivo “uspješno zaštitilo od “SARS-CoV-2” i da “otvara vrata isporuci drugih terapeutika messenger RNA (mRNA) za gen kao nadomjesna terapija i drugi tretmani u plućima.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp