Ivan Pernar – U Hrvatskoj je pravo umijeće ne biti državni uhljeb i raditi za sebe

Ivan Pernar – U Hrvatskoj je pravo umijeće ne biti državni uhljeb i raditi za sebe

Najbolja stvar kad imate svoj posao je u tome što radite za sebe, a ne za neku mega korporaciju koja uzme sebi 70%, a vama daje 30% od zarade. Ja sam zahvalan ovoj državi, jer u njoj nisam mogao pronaći posao, jer me tako prisilila da radim za sebe. Čak i moji roditelji koji su me cijeli život učili da idem u školu i zaposlim se (radim za drugog) su shvatili da je to luda priča od koje nema kruha.

Neki dan sam bio u restoranu Tač gdje su me pozvali neki klinci (Hrvati) iz privatne gimnazije, imaju para k’o blata i pitao sam ih redom što su ih roditelji učili u životu, jedan za drugim su govorili da im svaki dan govore da ne smiju raditi za drugog, da moraju imati svoj posao i raditi za sebe.

Zato su mi Albanci super, njima roditelji kad su mali ne govore idi u školu, postani uhljeb i zaposli se u ministarstvu, agenciji, gradskoj upravi, nego im kažu da otvore svoj posao i rade za sebe.

Netko će na to reći da nemaju svi poslovni prostor ili što god već, ali ja vam mogu otvoreno reći da nisu ni oni imali, ništa im nije palo s neba, sve su stvorili svojim rukama i prstima.

Pritom bih htio navesti primjer čovjeka koji je prodao kuću, mislim u Rovinju, Albancima za 400.000 eura. Ja ga pitam: Jesi li ti normalan, pa jel’ te tko tjerao na to? Veli on – ne. Pitam ga: Zašto ju nisi iznajmljivao i za 10 godina od rente zaradio taj isti novac, a on meni govori – nije mi se dalo, to je komplicirano itd.

Uglavnom, nisu nama Hrvatima krivi Albanci zato jer su uspješni, krivi smo si sami jer smo glupi i lijeni, jer nam se ne da. Ono što nama Hrvatima treba je promjena mentaliteta, promjena svijesti i da se riječ drži, da vrijedi.

Ovo je prestrašno kakav smo mi narod da imamo takve političare koji nas *ebu u zdrav mozak, ali, ne bi oni to mogli da mi sami nismo pokvareni, da mi sami nismo prevaranti, jer da smo pošten narod, nikada ne bismo birali političare koji nas kradu, varaju i prave budalama.

Inače, pričao mi je jedan dečko iz Istre koji je diler da Albanci ne žele s njim imati posla jer je Hrvat, da se žale na naše ljude, da se njima ne može vjerovati, da će te prevariti i izdati prvom prilikom.

To je žalosno, to se događa čak i u obiteljima, da sestra hoće prevariti sestru kod razdiobe imovine. Pa, ljudi moji, jesmo li mi proklet narod da kroz ove sve nevolje prolazimo?!

I naravno, nisu vam krivi Albanci, jer kupujete od njih marihuanu. Oni ju tamo u Albaniji slobodno uzgajaju i prodaju u Europi, a mi u Hrvatskoj zabranjujemo njenu proizvodnju. Samim time jasno je da imaju i monopol na njenu distribuciju. Ali, jesu li nam za to krivi Albanci, ili smo si krivi sami?

Je li vam Albanac kriv za to što od njega kupujete kokain, umjesto da novac koji bacate na drogu ulažete u kriptovalute, nekretnine ili neki svoj posao? Sve dok će naš narod kriviti druge za svoje probleme, nema mu spasa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp