Talibani su tražili dopuštenje za prolaz od Irana, Iraka i Jordana da marširaju kako bi napali Izrael

Talibani su tražili dopuštenje za prolaz od Irana, Iraka i Jordana da marširaju kako bi napali Izrael

Prema publikaciji u Jerusalem Postu od 7. listopada, talibanski režim je zatražio da se njegovim trupama dopusti ulazak u Izrael preko Irana, Iraka i Jordana kako bi sudjelovali u terorističkom napadu HAMAS-a na izraelske civile.

O planovima talibana da interveniraju u ratu izvijestio je i britanski tabloid Express. Sukladno tome, talibani su se zavjetovali da će zauzeti grad Jeruzalem, koji je važan muslimanima, ako Iran, Irak i Jordan dopuste svojim trupama prolaz.

Osnova za poruku je publikacija talibanskog Ministarstva vanjskih poslovaOna tvrdi da je kontaktirala vlade spomenutih zemalja kako bi dobila dozvolu za prolaz trupa. Iran je barem otvoreno na strani HAMAS-a koji je 7. listopada izveo teroristički napad na Izrael koji je do sada odnio preko 300 života – među kojima i mnogo izraelskih civila – ali poginula je i jedna mlada Njemica: Njemica je htjela ići u festival mira u Izraelu : Hamas silovao, ubio, paradirao.

Kritični glasovi ističu da su Sjedinjene Države u Afganistanu namjerno ostavile vojni materijal vrijedan 80 milijardi dolara. Stoga se može reći da je Bidenova administracija barem neizravno poduprla islamistički terorizam američkim poreznim novcem koji iznosi 80 milijardi dolara. Moguće je da će se to oružje koristiti za ubijanje ljudi u Izraelu u budućnosti.

Nažalost, ne može se neovisno provjeriti je li tvrdnja točna. Dokazano je da je talibanski režim jasno stao na stranu Hamasa. Na Twitter stranici ministarstva nije jasno postoje li planovi za slanje trupa.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp