Izvješće otkriva da su u proteklih 5 godina stotine bankovnih računa Kanađana blokirani zbog “neposluha”.

Izvješće otkriva da su u proteklih 5 godina stotine bankovnih računa Kanađana blokirani zbog “neposluha”.

Nova normalnost je i svi je se dobro sjećaju kada je riječ o zapadnom svijetu, prvi put zahvatila Kanadu predvođenu mladom nadom Svjetskog ekonomskog foruma Justinom Trudeauom, a prvi korak ka uništavanju slobode svojih građana bila je blokada bankovnih računa.

Veliki val debankinga zahvatio je Kanadu, utječući na više od 800 građana od 2018., uključujući stotine onih koji su se okupili iza zastave Konvoja slobode. Podaci koje je otkrio Blacklock’s Reporter putem zahtjeva za pristup informacijama otkrili su uznemirujući obrazac u kojem je 837 pojedinaca našlo zalupljena vrata banke u razdoblju od pet godina.

U dubljem proučavanju brojki, otkriveno je da su financijski okovi stegli oko 267 bankovnih računa i 170 bitcoin novčanika koji pripadaju pristašama Konvoja slobode, zarobivši oko 7,8 milijuna dolara. 

Ova vježba financijske cenzure pokrenula je mrežu nadzora tijekom saslušanja 7. ožujka 2022., na kojem je svjedočila Angelina Mason, predstavnica Udruge bankara. Mason je primijetila da dok je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) dostavila popis imena, banke su također dobile odvojene naredbe da izvrše svoju prosudbu u identificiranju vlasnika računa za debankiranje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp