Nakaradno društvo iskrivljenih vrijednosti: Žena koja je rođena kao muškarac postala Miss Portugala

Nakaradno društvo iskrivljenih vrijednosti: Žena koja je rođena kao muškarac postala Miss Portugala

Marina Machete, žena koja je rođena kao muškarac osvojila je titulu Miss Portugala i postala prva transrodna žena kojoj je to u ovoj zemlji pošlo za rukom.

Machete je 28-godišnja stjuardesa i prva transrodna žena koja je pobijedila na izboru za Miss Portugala, a takmičit će se s drugom transrodnom ženom za titulu Miss Universe u Salvadoru.

Na ovaj način, izbor za Miss Universe 2023, koji će se održati 18. novembra u San Salvadoru ući će u povijest kao prvi izbor ovog tipa s najmanje dvije transrodne sudionice.

“Ponosna što sam prva transrodna žena koja se natjecala za titulu Miss Universe Portugala. Godinama nisam mogla sudjelovati, a danas sam ponosna što sam dio ove nevjerojatne grupe finalista”, napisala je Machete na društvenim mrežama danima prije pobjede.

Machete je bila je predstavnica grada Palmela, u Setubalu, odakle je porijeklom. Aktualna misica se istakla po zalaganju za zaštitu prava životinja, a kako prenosi portugalski list Publico, pored osvojene krune, pobijedila je i u kategoriji koja izdvaja najsigurnijeg kandidata.

Za Machete, njeno sudjelovanje na natjecanju dokazuje da je “srećom, posebno u slučaju njene obitelji, ljubav jača od neznanja”.

Ljetos je Rikkie Kollé također ušla u povijest Nizozemske postavši prva trans žena koja je osvojila titulu Miss zemlje. Proglašavajući je pobjednicom, žiri je naveo da 22-godišnja djevojka “ima snažnu priču s jasnom misijom”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp