Marin Miletić – Zašto se naši Slavonci ne ugledaju na nizozemske farmere?

Marin Miletić – Zašto se naši Slavonci ne ugledaju na nizozemske farmere?

Gordan Grlić Radman je zaradio milijune na zbrinjavanju ubijenih slavonskih svinja. Država je naredila ubijanje i više od 40.000 zdravih svinja. I, eto, slučajno više od 33.000 od ukupnog broja završava u klaonici Vajda iz Čakovca iza koje, prema pisanju medija, stoje braća Pivac – velike mecene, podmazivači – ZNA SE – HDZ-a.

Kako je to fora, zar ne? Ekipa HDZ-ovaca i njihovih mecena ne samo da zarađuju na ubijenim svinjama, nego i na ubijanju potpuno zdravih svinja.

A Slavonci šute i gledaju. Pitam se – zašto šute? Zašto se ne ugledaju na nizozemske farmere koji su digli svoj glas protiv nepravde? Čudno je kako Slavonci nemaju u sebi nimalo inata? Kada će se ti Slavonci koje se gazi odlučiti podignuti glavu i reći tlačiteljima: dosta vas je!

Znam. Mnogi su ljudi odustali od borbe zbog loše politike vladajućih, jer ne vide nikakav smisao u toj borbi. Ali, svi vi koji ste ostali na svojoj zemlji, pitam vas – kako to da ste tako lako odustali od borbe? Zašto ste se tako lako predali? Zašto ste malodušni? Zar se ne želite izboriti za sebe, za svoju obitelj, za svoja prava, za svoje blago? Sve je u vašim rukama, jeste li svjesni toga? Izborite se za svoje blago. Na taj ćete se način izboriti i za našu Hrvatsku.

Kažu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Ne znam za to, ali sanjam Hrvatsku koja na nepravdu neće povinuti glavu. Sanjam Hrvatsku čini sinovi će se boriti za svoju egzistenciju, za svoje blago, za svoje obitelji. Sanjam ponosnu Hrvatsku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp