Sramotno: CNN je uhvaćen u organizaciji lažnog napada u Izraelu

Sramotno: CNN je uhvaćen u organizaciji lažnog napada u Izraelu

CNN se našao na udaru kritika zbog izmišljanja ratnih izvještaja iz Izraela i lažnog napada kako bi progurao službeni narativ.

U jasno namještenom isječku iz nedavnog CNN-ovog izvješća s mjesta događaja, voditeljica vijesti, glavna međunarodna dopisnica Clarissa Ward glumi da je izložena paljbi dok teško diše i pretvara se da leži u jarku kako bi izbjegla da je pogodi „ogromna baražna paljba projektila. ”

Kada je Ward konačno mogla ustati, opisala je kaotičnu scenu koja se, kako je rekla, odvijala u blizini, gdje su militanti navodno pucali na vozila u blizini nje i njezine posade.

“Dakle, sada vam mogu pokazati scenu ovdje, ovo je mjesto gdje su ti militanti prvi put došli i otvorili vatru na sva ova vozila,” opisuje Ward, dodajući, “Tamo su kolica okrenuta na bok.”

Ward zatim tvrdi da je dim koji se diže u daljini u Gazi rezultat zračnih napada i “uzvratne vatre”, prije nego što je upitala je li iz raketnih bacača, ali nije sigurna.

“Oprostite mi, malo je teško točno znati što se događa nakon čučanja u jarku”, kaže ona.

U tom trenutku, čini se da je problem na mjestu jer dva civila u civilu ležerno ulaze u okvir izvješća ne brinući se o navodnim raketnim napadima.

Skeptični korisnici društvenih mreža kritizirali su CNN, tvrdeći da je snimka “namještena”.

“Ovo me podsjeća na one videozapise uragana u kojima se tip naginje prema vjetru, a zatim dva tipa prolaze i pokazuju da meteorolog glumi”, primijetio je popularni X korisnik Wall Street Silver.

Drugi su također istaknuli da je CNN izgubio sav kredibilitet jer ima povijest insceniranja lažnog ratnog izvještavanja i drugih trikova.

Prepustite CNN-u da pribjegne insceniranoj teatralnosti i obmani kako bi dolio ulje na vatru ionako zapaljive situacije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp