Zapovjednik sekcije ograde za Gazu tvrdi: Ovdje ni muha ne može proći, a Hamas je jednostavno propušten iznutra

Zapovjednik sekcije ograde za Gazu tvrdi: Ovdje ni muha ne može proći, a Hamas je jednostavno propušten iznutra

Pišu: Dr. Paul Craig Roberts i general Herzl Halevi.

Dana 9. listopada 2023. objavio sam ovo. 

Ono što slijedi navodno je opis  neprobojne izraelske  sigurnosne barijere oko Gaze koji je napisao bivši zapovjednik dijela ograde.  Bilo da jest ili nije, može se provjeriti navedeni opis sigurnosne barijere.  Čini se nemogućim da je Hamas uspio u iznenadnom napadu:

Evo što je napisao zapovjednik bataljuna Kerem Shalom, koji detaljno poznaje teren…

“Nešto mi ovdje ne ide!!! Ovo je misterija na koju ne mogu pronaći odgovor.

Slučajno znam kako stvari funkcioniraju u Gazi i na granici. Bio sam zapovjednik sektora Kerem Shalom (Rafih), bio sam zadužen za sektor Kissuf, jako dobro poznajem perimetarsku ogradu, znam kako vojska tamo radi. Bio sam u izbjegličkom kampu Shatti u Gazi, bio sam zadužen za izbjeglički kamp Jibaliya, pravio sam zasjede na ogradi i duboko u tom području. Upoznao sam Gazu, jeo i disao Gazu.

Prepreka je napravljena tako da je ni lisica ne može proći:

Postavite upozorenja prema 3 razine tlaka. Mora upozoriti kad je posječena. Postoje snage 24/7 koje su odgovorne za dolazak u roku od nekoliko minuta, ako ne i sekundi, do točke u kojoj postoji uzbuna u ogradi. 

Svaki dan napravite barem jednu praksu penetracije. Svaki pododjel ima pripravni vod čija je uloga povećati snagu u hitnim situacijama. Zapažanja razbacana duž granice pokrivaju svaki njen centimetar. 
Promatračnice su prve u identifikaciji. Ne promašuju. One otkrivaju kretanje čak i prije nego što se uopće približi prepreci – danju i noću

Na problematične točke (mrtva područja) postavljaju tenk s mogućnostima promatranja i otkrivanja, te zastrašujuće vatrene moći. U nekim slučajevima snajperisti su raspoređeni na terenu.

Svaki dan prije svitanja postoji postupak “zorne uzbune”. U ovom času sve snage su budne (u ovom slučaju i u času kada su stotine terorista ušle u Izrael). Noćna smjena se izmjenjuje s dnevnom. Zapovjednik svake snage pregledava smjer kako bi se uvjerio da nije bilo infiltracija tijekom noći. Tragači koji se kreću po osi znaju prepoznati tragove. Zna se tko je prešao ogradu, koliko i kada.

Svaki scenarij ima jasnu proceduru. Na primjer, postupak infiltriranja terorista, postupak uzimanja talaca. Sve je krvlju zapisano i dokazuje se godinama.

Postoji nekoliko drugih slojeva sigurnosti o kojima ovo nije mjesto za razgovor. Ukratko, govorimo o prepreci koja se dokazuje godinama i godinama.

Pa kako, dovraga, palestinski traktor krene prema ogradi, a da nitko na to ne reagira?

Kako je traktor uspio sat vremena sabotirati ogradu i otvoriti pristup Izraelu, a da nitko na to nije reagirao?

Kako su stotine terorista i civila prešle barijeru, a da nitko s naše strane nije ni prstom mrdnuo?

Kako su teroristi pješice i u vozilima, naoružani od glave do pete, stigli u desetke izraelskih naselja, a da naša strana nije reagirala?

Kako su stotine terorista satima ostajale na izraelskom teritoriju, pucale na stotine Izraelaca, pljačkale imovinu, a da s naše strane nije bilo niti jedne reakcije?

Kako se dogodilo da su stotine terorista kidnapirale desetke Izraelaca, iznenadile vojnike, časnike kad nisu bili spremni i otele ih u Gazu, a da ih nitko nije zaustavio?

Kako to da jedan metak nije ispaljen?

Kako nam se sve to dogodilo pred nosom?

Gdje je nestala cijela jedna divizija?

Gdje su nestale 3 brigade?

Tko je progutao 9 bojni?

Što se dogodilo s 36 tvrtki?

Gdje je nestala cijela regularna pješačka brigada koja obično brojčano nadmašuje elitu?

Gdje su bile sve pričuvne bojne koje pojačavaju regularnu vojsku?

Gdje su nestale tisuće vojnika???

Netko ovdje mora dati objašnjenja!!”

S obzirom na ovaj opis sigurnosne barijere, ova izjava izraelskog generala Halevija kojom se priznaje neuspjeh izraelskih obrambenih snaga da zaštite Izrael od Hamasa očito je zamišljena kao prikrivanje činjenice da je napad dopušten kako bi se zatvorila knjiga na Palestinu.

Od 1947. svijet nije učinio ništa da zaustavi izraelsku apsorpciju Palestine, pa prirodno Izrael ne očekuje protivljenje ovaj put. Čini se da je ovo pogrešna procjena Izraela.

“Mačka je iz vreće”. Hamas je partner

Od značaja za analizu dr. Paula Craiga Robertsa.

U ožujku 2019. premijer Netanyahu potvrdio je svoje savezništvo s Hamasom u snimljenoj izjavi članovima Knesseta stranke Likud

“Svatko tko želi osujetiti uspostavu palestinske države mora podržati jačanje Hamasa i transfer novca Hamasu. Ovo je dio naše strategije – izolirati Palestince u Gazi od Palestinaca na Zapadnoj obali.” (citirano u Haaretzu, 9. listopada 2023.)

Paul Craig Roberts je poznati autor i akademik, predsjednik Instituta za političku ekonomiju gdje je ovaj članak izvorno objavljen. Dr. Roberts je prethodno bio pomoćni urednik i kolumnist The Wall Street Journala. Bio je pomoćnik ministra financija za ekonomsku politiku tijekom Reaganove administracije. Redoviti je suradnik Global Researcha.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp