Izraelski vojnik kaže za CNN da se rat na području Gaze ne vodi samo s Hamasom, već sa svim civilima

Izraelski vojnik kaže za CNN da se rat na području Gaze ne vodi samo s Hamasom, već sa svim civilima

Tijekom nedavnog intervjua za CNN, izraelski vojnik Betzalel Taliah rekao je voditeljici Abby Philip da su Izraelske obrambene snage u ratu sa svim palestinskim civilima, a ne samo s teroristima Hamasa.

“Rat nije samo s Hamasom, nego sa svim civilima koji nas ne vide kao ljudska bića koja nas žele ubiti”, rekao je.

Taliyah je opisao kako je pronašao svoju majku na ulicama njezina kibuca s rupama od metaka izrešetanih kroz njezino tijelo.

“Pronašli smo tijelo.” “Vidimo da je tijelo naše mame i puno je metaka od glave do pete s paketićem grickalica koje je htjela dati djeci da se ne boje napada”, objasnio je.

Vojnik je nastavio, rekavši da je zatekao kuće i bake “raznesene” i ustvrdio da je Hamas tretirao zasjedu “kao igru”.

Max Blumenthal, urednik The Grayzone News, istaknuo je na X da voditelj CNN-a nije reagirao kada je Taliyah objavila da je rat bio protiv palestinskih civila.

Blumenthal je primijetio nedavnu objavu na društvenim mrežama u kojoj je Philip napisao: “Užasno i bolesno” u vezi s nedavnim kobnim ubodom šestogodišnjeg dječaka od strane stanodavca iz područja Chicaga kojeg je ubio “zato što je musliman”.

“CNN-ova Abby Philip ugostila je izraelskog vojnika koji je inzistirao da ‘rat nije samo s Hamasom, to je rat sa svim civilima.’ “Nije dovela u pitanje njegov genocidni mentalitet, koji je očito dijelio i ubojica šestogodišnjeg dječaka”, napisao je Blumenthal.

Odjeljak X “Bilješki zajednice” tvrdi da je vojnikov komentar izvučen iz konteksta jer on samo želi ići u rat s civilima “koji ne vide” Izraelce “kao ljudska bića” i “žele nas ubiti” jer “Gaza civili” navodno su sudjelovali u napadu.

Glavni mediji će nastaviti sijati podjele diljem svijeta dok se čini da je elita spremna gurnuti planet u Treći svjetski rat.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp