Poljskoj glazbenici Ewi Justki otkazani svi nastupi i predavanja nakon što je javno kritizirala LGBTQ rodnu ideologiju

Poljskoj glazbenici Ewi Justki otkazani svi nastupi i predavanja nakon što je javno kritizirala LGBTQ rodnu ideologiju

U uznemirujućem prikazu moderne kulture otkazivanja, poljska glazbenica Ewa Justka naglo je završila karijeru zbog svojih stavova o rodnoj ideologiji.

Justka, iskusna umjetnica elektronske glazbe i profesorica elektronike, podijelila je svoja mučna iskustva u ekskluzivnom intervjuu za Reduxx. Glazbenica je otkrila da je kontinuirano uznemiravanje i profesionalna eliminacija započela u srpnju nakon što je javno izrazila podršku JK Rowling i profesorici Kathleen Stock, koje su obje bile kritičarke rodne ideologije.

Justkina objava na Instagramu dočekana je naletom poruka mržnje i prijetnji u kojima se zahtijevalo njezino otkazivanje.

Objava je uključivala nekoliko snimaka zaslona, ​​uključujući onu koja definira pojam “lezbijka” kao “ženski homoseksualac”, iako je kritizirala pogrdnu upotrebu izraza “TERF” (trans-ekskluzivna radikalna feministkinja). Kritičari često koriste taj izraz protiv žena koje se protive rodnoj ideologiji, uz prijetnje nasiljem koje se često povezuju s upotrebom te oznake.

Justka je zbog svoje objave doživjela ozbiljne profesionalne posljedice – maknuta je s kompilacijskog albuma, otkazane su joj radionice i svirke, a počela je trpjeti čak i maltretiranja domaćih glazbenika.

Međutim, Justkine trenutne brige bile su usredotočene na njezin nastup uz hvaljenog britanskog glazbenika Matthewa Herberta, zakazan za listopad 2023. u Gulbenkian Arts Centeru u Canterburyju, u sklopu dodjele nagrada Oram. Kao dobitnica nagrade Oram 2017. i počašćena bivša studentica, Justka je očekivala potencijalno odbijanje od strane tijela za dodjelu nagrada i zatražila njihovu podršku. Njezini strahovi su se ostvarili, a Oram Awards je povukao poziv.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp