Strava u Italiji: Marokanski migrant prerezao grkljan Talijanu i ostavio ga da se bori za život

Strava u Italiji: Marokanski migrant prerezao grkljan Talijanu i ostavio ga da se bori za život

U šokantnom i ničim izazvanom incidentu, 29-godišnji marokanski migrant, koji je bio beskućnik, pokušao je ubiti 32-godišnjeg Talijana u blizini Piazze Bologna u Rimu. Napadač je isprva prišao žrtvi držeći ružu, ali je iznenada zamahnuo nožem i ubo žrtvu u grlo.

Ovaj uznemirujući događaj dogodio se jedne naizgled obične noći u užurbanoj sveučilišnoj četvrti Piazza Bologna, popularnom okupljalištu mladih. Žrtva, opisana kao miran i skroman 32-godišnjak, bila je vani s prijateljem kad im je napadač prišao.

Očevici su ispričali stravičnu muku. Jedan svjedok je uzviknuo: “Pogledajte ovo! Svake noći prolazio bi ovuda, tih i skroman mladić. Definitivno, bez problema. 32-godišnjak koji se danas, međutim, bori za život.

Napadač, marokanski državljanin bez stalnog prebivališta, prethodno je izazvao uzbunu u autobusu prijeteći putnicima nožem. Iskrcao se iz autobusa i prišao dvojici mladića, naizgled tražeći informacije o lokaciji rimskog kolodvora Termini.

Svjedoci su nadalje opisali kako je napadač, odjeven u bijelo s podignutom kapuljačom na trenirci, mahao žutom ružom. Dok su se žrtve pokušavale ograditi od njega, situacija je poprimila zlokobni tok kada je iznenada nasrnuo na jednog od mladića, zarezavši ga skrivenim nožem po vratu.

Žrtvin prijatelj je očajnički pokušao uhvatiti napadača, dao se u potjeru, ali mu se izgubio trag. Policija je brzo intervenirala, a na mjesto događaja stigli su i policija i karabinjeri. Policija je nedugo nakon napada uhitila napadača koji ga tereti za pokušaj ubojstva.

Svjedoci su opisali neposredno nakon napada, rekavši: “Svjedočili smo ovoj sceni. Bili su tu i policija i karabinjeri. Dječak je bio na koljenima. Bio je odjeven u bijelo i djelovao je ošamućeno i jako uplašeno.”

32-godišnja žrtva, čiji život sada visi o koncu, hitno je prevezena u bolnicu na liječenje, a vlasti neumorno rade na njegovom oporavku.

Ovaj šokantan i neizazvan napad izazvao je šok u zajednici i služi kao snažan podsjetnik na prijetnje s kojima se Italija i dalje suočava zbog napada ilegalnih migranata s kojima se svakodnevno suočava. Vlasti nastavljaju istragu o incidentu kako bi otkrile motive ovog napada migranata.

Ljevičarski mediji brzo su upotrijebili svoju poznatu taktiku za obranu migranata. Počinju umanjujući mogućnost terorizma i upozoravajući na preuranjene zaključke. Zatim krivnju preusmjeravaju na javnost zbog svog opravdanog bijesa pred još jednim smrtonosnim napadom strane osobe na vlastitom tlu. Nadalje, sugeriraju da se migrant možda bori s “psihološkim problemima” i opominju javnost zbog njihovog percipiranog nedostatka suosjećanja ili razumijevanja nakon još jednog tragičnog gubitka života.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp