Stručnjaci upozoravaju da se ove zime očekuje trostruka epidemija, evo o čemu se radi…

Stručnjaci upozoravaju da se ove zime očekuje trostruka epidemija, evo o čemu se radi…

Stručnjaci upozoravaju da nam se ove zime sprema trostruka epidemija. 

Trio virusnih prijetnji uključuje respiratorni sincicijski virus (RSV), influencu (gripu) i naravno COVID za koje se očekuje da će početi kružiti tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Savezne zdravstvene vlasti pozivaju Amerikance da budu u tijeku sa svim cjepivima kako bi izbjegli usporavanje zdravstvenog sustava tijekom hladne sezone.

Prema CNN-u : Državni i lokalni zdravstveni dužnosnici diljem Sjedinjenih Država spremaju se za porast respiratornih bolesti ove jeseni i planiraju potaknuti sve koji ispunjavaju uvjete da se cijepe protiv Covid-19, gripe i respiratornog sincicijalnog virusa nakon što to postane dostupno.

“Vrlo smo, jako zabrinuti zbog nadolazeće pan-respiratorne sezone”, rekao je dr. Marcus Plescia, glavni medicinski službenik Udruge državnih i teritorijalnih zdravstvenih dužnosnika, na brifingu u srijedu.

Lokalni zdravstveni odjeli radit će sa svojim državnim i federalnim kolegama kako bi potaknuli osobe koje ispunjavaju uvjete da dobiju cjepiva protiv gripe, ažurirana cjepiva protiv Covid-19 i cjepiva protiv RSV-a, kaže Lori Tremmel Freeman, glavni izvršni direktor Nacionalnog udruženja županijskih i gradskih zdravstvenih službenika.

“Fokus za jesen bit će jasno i integrirano slanje poruka, posebno za ljude koji su najviše izloženi riziku, jer govorimo o jedinstvenoj novoj normali koegzistencije respiratornih virusa”, rekla je. “Savjesno se razmišlja o tome kako to priopćiti. Stvarno se radi o javnom zdravlju i zaštiti svih tijekom sezone kada se javljaju respiratorne bolesti.”

Na nacionalnoj razini, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti također se pripremaju za opasnost od respiratornih bolesti ove jeseni.

“Zaštita od respiratornih bolesti ove je jeseni središnji fokus CDC-a. Napori će uključivati ​​pripremu Amerikanaca za ono što mogu očekivati, pomoći će im da razumiju rizik od bolesti u njihovim zajednicama i pružanje informacija o tome kako se mogu zaštititi”, rekla je glasnogovornica Kathleen Conley u e-poruci. “CDC će upotrijebiti sve raspoložive poluge kako bi pomogao ljudima da razumiju kako mogu zaštititi sebe i svoje obitelji od ozbiljnih bolesti, uključujući i ažuriranje cijepljenja.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp