Jeziva i blasfemična koreografija za Halloween u kojoj se pojavljuje Sotona kako drži Isusovu glavu

Jeziva i blasfemična koreografija za Halloween u kojoj se pojavljuje Sotona kako drži Isusovu glavu

Mnogi se već pripremaju za Halloween, odnosno Noć vještica, koji je 31. listopada. Vic Miorana iz Louisiane zbog svojih blasfemičnih “ukrasa” izazvao je bijes svojih susjeda. Dovoljno je reći da je u svojem dvorištu napravio kip raspetog i obezglavljenog Isusa.Vic Miorana iz Louisiane spreman je za Halloween, ali je i razljutio svoje susjede koji ga optužuju za blasfemiju. Prema videima i fotografijama koje kruže društvenim mrežama, njegova “dekoracija” prikazuje obezglavljenog Isusa, čija je glava u rukama Sotone, kako se nadvija nad dvorištem. Uz njega su na križevima raspeti časne sestre i svećenik. Snimke je na svom Facebooku podijelio i sam Miorana.


Susjede je ova “izložba” jako razljutila i smatraju Moirana nema poštovanja. No, on ju je odbio skinuti.

“Ovo su samo ukrasi za zabavu. To nije pravi Isus; ovo su rekviziti od pjene koje sam napravio. Jako mi je žao ako je ovo nekoga povrijedilo ili ako je nekoga rastužilo”, kazao je.

Susjedi su bijesni, a Miorana se hvali
Jedan susjed je to nazvao “užasnim”, dok je drugi rekao: “Jednom riječju, to je bogohuljenje”, javlja WWLTV, prenosi Breitbart.

“Razumijem da svi imaju slobodu izražavanja, volim slobodu govora. To je ono zbog čega smo svi ovdje; to je ono što ovu zemlju čini velikom. Ali i mi imamo slobodu govora… morali smo izraziti svoje mišljenje”, kazao je jedan od stanovnika.

Jedan korisnik društvenih mreža podijelio je sliku Sotoninog lika koji drži Isusovu glavu i napisao da g. Miorana “nije razborit”, već “je jednostavno budala. Ne postoji bolji način da se to izrazi.”

“Mnogi su vjernici ozbiljno šokirani i zatečeni te ovo smatraju bogohulnim. Za mene je to odvratno, glupo i jednostavno nepotrebno”, nastavio je.

Jedan drugi stanovnik kazao je da je ovaj prikaz zaštićen slobodom govora, ali je upitao: “Je li to ispravno?” Znate, to je moje pravo pitanje. Biste li to učinili s drugom religijom? Jer mislim da ne bi.”

Ovo je izazvalo veliku pažnju američkih medija, a Miorana se time hvali po profili. Unatoč kontroverzi koju je izazvao odbija maknuti “ukrase”.

IZVOR

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp