Andrija Mario Golubić – Tomislav Tomašević klečao je za potporu pokreta ‘Black Lives Matter’

Andrija Mario Golubić – Tomislav Tomašević klečao je za potporu pokreta ‘Black Lives Matter’

Podsjetimo, godinu dana prije nego što je postao gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević je klečao u potporu pokreta “Black Lives Matter” (BLM). Na slici na kojoj on kleči ima, po mom skromnom mišljenju, toliko krivog i pogrešnog.

Izvor fotografije: Facebook, zadarski.hr


Naime to klečanje su uvele bivši kolonizatori, kako bi licemjerno pokazali da crnački životi ipak vrijede. Nebitno je što su ih u prošlosti eksploatirali, silovali, ubijali, klali, prodavali, opustošili im matične zemlje da bi svo to bogatstvo ulupali u utjecaj i bogatstvo svoje zemlje. I sada kad ih je pogodila grižnja savjesti, oni su masovno počeli klečati za tobože oprost ili nešto slično bez da se sjete na reparaciju tih država koje su uništavali.

Stavimo sa strane totalni fijasko pokreta BLM koji se na kraju pretvorio u najobičniju prevaru. Naime, čelnici tog pokreta doniranim novcima kupovali su vile, aute, bazene…itd., a najmanje pomagali upravo tim ljudima za koje se bore. Klečanje Hrvata izgleda totalno komično i osobno ne razumijem potrebu za tim. Koga smo mi to kolonizirali? Koga smo mi to izrabljivali? Koga smo mi to tlačili da bi morali klečati i tražiti od nekoga oprost?

Zanimljivo je na slici do Tomaševića vidjeti i njegovu desnu ruku Benčić koja želi postati premijerka. Ako bude premijerka, zar je to politika koju će voditi? Da suosjećamo s nečim s čim nemamo nikakve veze niti nas se tiče.

Zanimljiva je i činjenica da je to bilo u lipnju 2020. godine, tri mjeseca nakon potresa u Zagrebu, 3 mjeseca od izbijanja COVID-a i famoznog lockdowna. A kad tamo nitko na slici ne nosi maske iako je bilo pola godine prije dolaska cjepiva. (Mjere su tada bile ublažene zbog turističke sezone). Znamo li da su Možemo i Benčić zagovarali obvezno cijepljenje i ograničavanje kretanja i sloboda necjepljinima. Ovo na slici bez maski je krajnje neodgovorno od njih.

Uglavnom da je Tomašević htio dati podršku BLM-u mogao je to izraziti stojeći, ili je možda kleknuo da njegovi simpatizeri i članovi dobiju popust na kupnju crnačke djece iz Konga?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp