Papa Franjo javno zahvaljuje ozloglašenom LGBT aktivistu na njegovoj “usluzi”

Papa Franjo javno zahvaljuje ozloglašenom LGBT aktivistu na njegovoj “usluzi”

Papa Franjo nedavno je pisao ozloglašenom LGBT aktivistu Stanu “JR” Zerkowskom kako bi mu zahvalio na njegovoj “službi” s homoseksualcima, izvijestila je u srijedu Katolička novinska agencija.

U svom rukom pisanom pismu, papa je zahvalio Zerkowskom za njegovu e-poruku od 10. listopada u kojoj objašnjava njegov LGBT kontakt, rekavši (na španjolskom): “Puno vam hvala na vašoj usluzi. Molim se za tebe, molim te nastavi to činiti za mene. Neka vas Gospodin blagoslovi i neka vas Majka Božja čuva. Bratski, Francisco.”

Zerkovski je autor knjige Coming Out and Homecoming: A Gay Catholic’s Journey from Marginalization to Department, with a Few Miracles Along Way 2022., i izazvao je zaprepaštenje među vjernicima kada je njegova služba objavila sliku Djevice Marije ogrnute zastavom Gay Pridea. , uz natpis: “Majka ponosa”.

Prema riječima predsjednika Katoličke lige Billa Donohuea, Zerkowski je “voditelj ‘LGBTQ Community Outreach’ za biskupiju Lexington i vođa Happy Families, još jednog queer disidentskog medija.”

Dr. Donohue je također primijetio da je Zerkowski glasno podržavao Zakon o jednakosti, “najviše antikatoličkog zakona ikada napisanog”.

Biskupska konferencija Sjedinjenih Država (USCCB) upozorila je da bi pogrešno pokrenut Zakon o jednakosti “diskriminirao vjernike” i “prouzročio brojne pravne i društvene štete Amerikancima”.

Zakon o jednakosti nametnuo bi “nove i podijeljene poglede na ‘rod’ pojedincima i organizacijama”, dok bi “odbacio spolne razlike i lažno predstavljao ‘rod’ kao samo društveni konstrukt”, rekli su biskupi u pismu američkom Kongresu.

Tim se činom gazi “dragocjeno pravo na život i savjest”, rekli su biskupi.

Zerkovskijevo Ministarstvo “sretnih obitelji” također promovira knjigu koja inzistira na tome da su roditelji moralno obvezni prihvatiti odabrani spol svoje djece bez obzira na njihov biološki spol.

Prije samo tjedan dana papa Franjo primio je u privatnu audijenciju sestru Jeannine Gramick, suosnivačicu pro-LGBT grupe New Ways Ministry, kojoj su crkvene vlasti uskratile titulu “katoličke”.

Tijekom njihovog 50-minutnog sastanka u Papinoj vatikanskoj rezidenciji, sestra Gramick, koja je bila u pratnji 3 člana osoblja Ministarstva novih putova, zahvalila je Franji “na njegovoj otvorenosti za blagoslov istospolnih zajednica, kao i njegovom protivljenju kriminalizaciji LGBT+ osoba u civilnom društvu.” .

Godine 1999. Vatikanski doktrinarni ured (CDF), koji je u to vrijeme nadzirao kardinal Joseph Ratzinger, javno je okrivio sestru Gramik i Službu novih putova za neuspjeh prezentirati “autentično crkveno učenje”.

Kongregacija za nauk vjere „dužna je proglasiti za dobro katoličkih vjernika da su stajališta koja zastupaju sestra Jeannine Gramick i o. Robert Nugent glede suštinskog zla homoseksualnih činova i objektivnog poremećaja homoseksualnih sklonosti doktrinarno neprihvatljiva jer ne prenose vjerno jasno i dosljedno učenje Katoličke crkve na ovim premisama”, stoji u tekstu koji je osobno odobrio papa Ivan Pavao II.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp